Tuesday, October 26, 2010

Apa??suka ati aku la nak tak puas ati pun...

Selamat la sangat ari ni..

Macam tajuk entri...aku betul-betul tak puas hati...taik....bengong...lahanat...curse you to the middle of the earth...ehem ehem...aku tak kisah sangat menarut melampau-lampau kat blog yang ni sebab tak ramai yang tau kewujudan blog ni pun....jadik bior aku lepaskan sakit hati aku arini dalam bentuk point form...

  1. Dari petang tadi, aku nak reply komen-komen member kat Gorengbaek tapi asyik terbantut...sebab tu la lambat...sori ek korang...bukan sebab apa...sebab ada la brader-brader kat bawah ni yang berhati murni nak repair lift...ok bai repair lift..bagus la...sekurang-kurangnya makin selesa la aku ada kat dalam lift tu walaupun masa yang aku ambik kat dalam tu lebih kurang 2,3 minit jek sehari....tapi kalo nak kirakan tak repair pun takpe....lift tu still boleh guna lagi...dalam keadaan baik...takde bunyik-bunyik nak roboh pun...aku tak marah sebab aktiviti repait lift tu...bagus...lagipun aku tak keluorkan sesen pun nak repair tu...tapi yang aku hanginkan sangat ni, tang nak repair lift tu, takyahla asyik-asyik buat main Main Switch kat bawah tu...kalo alang-alang nak padamkan, padamkan la terus...buat kije ko oneshot, lepas tu on kan balik untuk try, lepas tu pastikan apa lagi yang tak cukup, matikan balik, perfect kan, lepas tu dah la....ni tak..kejap on, kejap off...kejap on, kejap off...lelama jahanam motherboard aku sebab laptop asyik termati tetiba...bajingan..kalo aku mintak ganti rugi, nak pulak ko bayor??(masalah sampai skang tak ok lagi lift tu...bongok..terpaksa aku turun tangga dari tingkat 3...nasib tingkat 3..kalo tingkat 8??tak  ke naya tu...)
  2. ni lak satu lagi perangai bajingan...aku taula ko syok giler tengok anime ke video klip ke apa ke sengsorang kat depan laptop ko...tapi takyah la ko ketawa berdekah-dekah sampai nak bagi satu Melaka ni dengor...agak-agak la bai...aku punyala layan feeling carik material nak update Gorengbaek terus serta-merta hilang idea dengan material nak tulis apa sebab ketawa ko yang macam pukimak tu....ntah apa-apa ntah...orang lain reti gak rasa geli hati...gelak ala kadar la bai....tak pun kalo nak sangat gelak berdekah-dekah, pegi blah tengok kat dalam bilik ko lepas tu tutup pintu...cemana aku buat time aku nak memekak compose lagu dengan Iwan Dextrous....taik betul perangai...
  3. ni satu hal lagi perangai sial....aku faham masing-masing ada laptop, ada aktiviti sendirik...tapi masa orang cakap dengan ko tu, reti-reti laa nak bagi respon...cakap "ha?" pun ok la...aku faham la ko tak kosentret kat amenda aku cakap tadi...ni tak...satu kes, aku cakap, panggil, siap jerit-jerit pun buat dek jek....aku tau la suara aku ni comel...tapi kalo aku panggil tu, nyahut la ek...tu satu hal...ni satu hal lagi...yang lak kalo cakap sanggup jadik batu..buat macam tak wujud jek...kan sial nama tu....kalo tak dulu bukan main lagi merayu-rayu minta tolong...ni jam, dah senang, main tinggal jek...lahanat lu...
p/s: nasib ada orang pujuk aku jamming...hilang marah terus...gila pemaaf aku ni...haha

4 comments:

mira ellyna said...

sbr..

Along Tapa said...

mira ellyna

ko pun kena sabor gak ek...

d_tieah said...

Aiyooo..
Blog sana mrh, blog sini pun marah gak ke?
Fuhh, hebat ko long handle byk blog..

Along Tapa said...

d tieah

hebat menda...yang sini ok...yang sana terbengkalai...dah la aku ni "rajin"..dah tu dua2 blog ko kena kekalkan kecomelan tu...haha