Monday, December 27, 2010

Aku pantang betul jenis orang cenggini

Selamat hari ni

Memula aku ingat nak tulis kat dalam GB..tapi disebabkan aku tak dapat carik perkataan yang lagi elok dan umum untuk entri ni, jadik aku copy dan paste kat sini...lagipun benda ni bersifat aku..bukan bersifat korang...jadik macam tak fair la kan nanti...betul tak??last-last terbuat entri nakal kat GB tu..sape-sape yang dah terbaca tu mintak mahap la ek...dan kalo sesapa yang terasa dengan entri ni atau entri yang lepas-lepas, aku pun mintak mahap la...bukan niat nak menghentam...just suarakan isi hati sendiri jek...

  1. aku cukup pantang kalo tengok orang yang suka mengarah ni...tak kira la jantan ke pompuan...sampaikan nak ambik barang kat depan mata pun nak suruh orang letak kat depan bijik mata dia la...nak aje aku jerit kuat-kuat kat lobang telinga orang cenggini...ko pikir aku kuli batak ko ha ngok?tuhab bagi ko kederat, bagi ko akal nak buat apa?saje-saje buat display jek ke?serupa takyah hidup la lu~
  2. satu lagi perangai, aku pantang betul kalo orang yang jenis berlagak bagus dengan mak bapak ni...siap main kutuk-kutuk lagi...korang tau tak makbapak tu punyala bersusah payah untuk korang..alang masa kecik-kecik dulu, kalo tengah makan, anak merengek nak, makbapak ni sanggup keluorkan dari mulut diorang la sebab nak puaskan ati korang...tapi datang pe'el korang dah tetua ni,duit dah banyak, hidup dah sedap, korang main kutuk-kutuk jek orang tua tu...taula orang tua tu dah tak bape dengor...punyala kuang ajor ko ni...kalo aku sumpah tuhan tarik balik nikmat ko kang, baru la sibuk nak bersujud bawah kaki makbapak korang...bongok..
  3. ni satu lagi pe'el...aku mintak mahapla ek...dalam HHD ni memang aku sengaja guna bahasa yang ganas sebab kalo aku cerita lembut-lembut, tak masuk kepala korang...menyimpang lak...aku cukup pantang kalo kena dengan orang yang takde adab sopan ni...nak-nak kalo time tengah hangin...terpekik-pekik..terlolong-lolong macam orang tak cukup akal...orang macam ni memang aku rasa macam nak hentak jek kat dinding...pakkal la aku ni dididik bersopan santun...jadik bila tengok ko yang marah terpekik terlolong tu,aku just boleh toleh tempat lain dan buat tak nampak jek la...tapi kalo korang budak, memang aku dah tepuk dahi korang da..bagi terbukak sikit akal tu...
  4. ni aku takdela pantang tapi bengang gak la...aku cukup bengang kalo bercakap dengan orang tak reti bahasa ni...kengkadang aku tegur punyala berbahasa....guna cara kiasan pun tak faham...guna cakap direct pun tak reti...guna cakap lembut pun tak tembus...guna cakap kasor pun dapat celang belum...agak apa bahasa aku nak guna bercakap dengan ko ni ek....bahasa menatang?ke ko nak aku guna bahasa mesin?bahasa tapak nak?
  5. ni last...sebab aku taknak letak bebanyak...kang korang sound lak aku ni macam bagus sangat...kan?ni memang aku cukup pantang...orang yang tak tepati masa...apa ko pikir aku ni teksi ke apa sanggup tunggu berjam-jam...nak tunggu ko siap sikat rambut dah setengah jam...tu tak campur kalo janji..janji pukul 8, pukul 9 korang sampai...memang kompemla korang sampai aku dah takde...sebab aku kalo tunggu paling lama pun setakat setengah jam jek..tu pun muka dah masam mencuka dah...aku pun tak faham apa jenis punya manusia korang ni tak reti nak tepat janji masa tu...ke silap aku sebab terguna sistem day-light saving kat jam aku??...
dah la..cukupla 5.kang aku tulis bebanyak korang bajet aku macam bagus lak kan?lagipun aku ni bukan baik sangat pun...jahat gak...mulut bangsat gak...even taip pun siot gak perangai..kalo tak, takkanla ada yang terasa dengan apa yang aku tulis kat blog ni kan?

notahangit: serius sampai skang aku rasa bersalah kat semua orang yang aku pernah sakitkan ati diorang...kalo dapat jumpa, aku memang nak mintak maaf sungguh-sungguh..tapi masalahnya, kalo jumpa pun aku tak dapat nak cakap...sebab aku memang jerk...

8 comments:

iwan_dextrous said...

1. mungkin dy blajar untuk menjadi seorg pengarah cemerlang

2. yg nie mmg elok direjam...

3. yg nie mungkin dy train utk jdi duta iklan ubt tekak uw...dequadin..

4. yg nie elok bubuh dlm turbo C++

5. yg nie ak tau sape...hahahahahahhahahhahah

Along Tapa said...

iwan dextrous

haha...komen satu persatu ek..tapi yang no.5 tu.......

takde komen...hahaha

Dark Half said...

ayat notakaki yg last skali memang terbaek arr...hahaha.btw,everybody's a jerk in their own way...

aku paling x tahan kalau pacik2 atau macik2 yg main potong2 Q. nak sound, org tua,x sound gua hanginn jer rasa nak hempuk mesin ATM tu...seb baik ada air-cond

Along Tapa said...

Dark Half

jangan ko hempuk diorang tu...saborkan aje..sebab kita punya masa mungkin banyak lagi...diorang dah terkejor-kejor dah masa tak tentu cukup atau tak...

see? I'm a jerk...secara terus-terang..huhu

Dark Half said...

takde la pulak nak menghempuk org tua,aku nak hempuk mesin ATM tu je dalam hati...heh

Along Tapa said...

Dark Half

haha..kalo mesin ATM yg jo nak hempuk, sampaikan salam takziah aku padanya..haha~

soffea said...

perghh.. setuju denagn kelima lima usul di atas :)

tapi paling best no 1 la. sama la kite. tak suka la org nak arah2~ ingat kite tak tahu arah ke? hehe.

Along Tapa said...

soffea

tau takpe...kengkadang terpikir jek nak tembak balik...tapi kang kalo terasa kang...pecah belah lak jadiknya~