Wednesday, December 29, 2010

Bukan cerita bola...cerita lain...aku emosi~

Selamt hari ni..

Macam biasala...aku takkan cerita pasal Malaysia menang piala AFF Suzuki dengan agregat 4-2 walaupun diorang kalah 2-1 dengan Indonesia...aku jugak taknak cerita pasal kekebalan Khairul "Yakuza" Fahmi yang kena robek 2bijik tadi...dah aku jugak taknak cerita pasal Indonesia pun ada main lazer-lazer gak tadi..tapi aku nak cerita pasal perangai sesetengah orang ni yang tak sensitif pasal perasaan budak-budak...ye..budak-budak..bukannya budak..atau orang yang gedik pe'el macam budak-budak....tapi budak-budak yang baru mumayyiz...aku tau ramai yang tak sador jadik mehla aku cakap direct...hati aku sakit betul pasal hal ni tadi...bergenang air mata jantan aku(rock ganas pun ada taman bai)

ni kalo nak dikirakan hal kecik jek bai...takdela besor...tapi pada bebudak memang besor..boleh efek psikologi korang tau tak...ko bayangkan...biasala perangai budak-budak memang lurus...kengkadang diorang taktau apa yang dibuat tu salah atau betul...jadik kita yang tua-tua ni janganla pegi malukan dia...ye..memangla dia budak lagi....apa dia reti...tapi korang tau tak dia tu ada perasaan gak...bagi korang yang taktau, aku ni memang senang faham perasaan orang..tapi kengkadang aku tak tunjukkan sebab aku taknak orang cakap aku ni jantan sensitif...even kalo aku tengok suak muka ko walaupun sekilas jek lepas tu ko cover aku dah tau dah perasaan ko...bukan aku kasyaf...tapi pengalaman...

bagi korang yang membaca ni...pernah tak korang masa kecik-kecik dulu terbuat benda yang sepatutnya tak salah tapi jadik salah dan dimalukan depan orang ramai?apa korang rasa?aku pernah...masa aku kecik-kecik lagi pemelor kata orang johor...orang ada la buat barang hantaran...susun-susun coklat, buah...masa tu aku kecik lagi...apala aku tau...jadik, aku ambik satu coklat yang ada yang tak disusun lagi...nak tau apa jadik lepas tu??sorang makcik (bukan makcik yang aritu) pun sound dan cakap...laaa...kenapa ko ambik tu...tu orang nak buat hantaran tu...mana aku nak ganti semua bagai...ko tau apa aku rasa masa tu beb...sentap gila...ko bayangkan coklat yang aku dah makan separoh tu tak abis aku makan...secara tetiba rasa yang sedap dan menyelerakan tu bertukor jadik rasa taik yang kelat pahit-pahit...sumpah aku rasa sucks gila..

korang tau apa jadik kat aku lepas tu??memangla bagus aku takkan kaco orang buat barang hantaran lagi..tapi keseronokan nak sambut majlis dah takde...setiap kali ada majlis, aku teringat benda tu...tapi sekarang dah sembuh bai...tiap kali ada majlis aku suka..sebab time tu la dapat cuci mata dan makan free...

apsal lak aku tetiba cerita kisah kecik-kecik ni??sebab tadi benda yang serupa jadik pada sorang budak kecik..aku memang sayang budak kecik..serius...kena malukan sejibik macam aku kena..aku cuba pujuk budak tu..nak coolkan supaya tak rasa bersalah macam aku rasa...tapi bahagian menyerang tu lebih dahsyat dari defending sampai bolos dua bijik(aku da dapat prediction awal da sebenornya tadi malaysia bolos 2..heee)..kenapa 2 bijik?sebab pertama budak tu dah buat muka terkulat-kulat dan nak nangis tapi dia tahan...sebijik macam aku dulu...dan score kedua, dia terus bergenang air mata dan takde selera nak sambung makan...korang tau tak..korang dah break my heart...aku sayang budak tu...aku taknak budak tu rasa macam aku rasa dulu...aku taknak dia inferior macam aku...aku betul-betul faham apa yang dia rasa masa tu...kita kan dah tua..kenapa tak lebih kurang dengan budak yang tak cukup baya...kalo betul pun niat nak guro, budak tu lurus...dia takkan dapat tangkap apa yang korang gelakkan tu...sorry but i'm also can't get your joke..

cukupla...lagi aku cerita lagi emo lak aku rasa...tapi serius hati aku tercedera...owh...pada mereka yang berkenaan, aku mintak mahap...aku bukan nak menghentam..aku just kongsi perasaan aku jek..aku taknak jadik kes "get out of my life" lagi macam ari tu...

p/s: one after another..2010..i pledge goodbye with a lot of sorrow memories...owh..pinjam nama blog ko ek Dark Half..kang kena hentam lak pakai nama blog tak letak kredit...hehe

14 comments:

iwan_dextrous said...

sape budak??

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

Iwan Dextrous

bukan ko...

iwan_dextrous said...

igt ak td..bru nk hack blog ko..hahaha

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

Iwan Dextrous

laaa...baru aku bagi Khairul Fahmi tu gelaran Yakuza nak hack aku...jangan la jadik jakun cam penyokong sesetengah team tu bai~haha~

ANATI SOKI said...

nice one.. anat dulu penah jadik cmtuh gak.. tp sbb anat main lari2 ngn anak dia.. pastu anak dia terjatuh and luka.. de plak..dia pegi hentam anat baik punay depan kawan2 lain.. tobat malu..lepas2 tuh anat dah tak penah main ngn diong. yg pasti anat benci makcik tuh smpai skunk. tgk muka dia pun dah boleh effect. rasa cm nk tumbuk2 je muka dia.. muaahahahah

Along Tapa said...

ANATI SOKI

tula pasal...harap2 kita sok dah tua2 tak cenggitula..

Dark Half said...

HAHA...takyah nak kredit2.perkataan tu bkn ciptaan aku pun. aku nak hentam pun ikut keadaan laa

pehal inferiority kompleks lak ni?kira ok la ko baru pau coklat,blom lagi curi rambutan n kena ikat kat atas pokok yg byk kerengge..kahkahkah

tp btol la...efek perasaan yg ditimpa lori kesannya kdg tu smpai kita dewasa. budak2 mmg nakal tp kl setakat nak marah along tapa disebabkan sebijik coklat, macik tu mmg x sporting.lain la ko wallap habis satu talam hantaran tu kan?baik ko ckp btol2!

Along Tapa said...

Dark Half

huhu..yg buat kena inferior tu sbb dimalukan dikhalayak ramai..kalo curik rambutan tu lain..dari kecik dah expert...tak pernah kantoi pun~~

Ujang9897 said...

sori la wei..aku tak sengaja...jgn la marah aku

Along Tapa said...

Ujang

haha..ko pehal lak?

burnkelana said...

huhu..sorang Indon.. sorang lagi m'sia..

Along Tapa said...

burnkelana

haha...u got it rite??cekap2~

faizura rahman said...

ouh..tetibe nak nangis lak bce post ko kali ni :'(

Along Tapa said...

faizura rahman

kontrol babe...kontrol...ko kan awek yg macho..haha