Friday, December 24, 2010

Gila ko!!!Along Nak berenti berblog??!!!

Selamat hari ini...

Aku kalo ikutkan taknak publish entri ni...tapi disebabkan emosi jiwa yang terganggu tahap giler babeng ni, aku tulis gak...aku tau kat HHD ni ramai yang tak baca...atau ada jek yang baca tapi lebih rela jadik silent reader...tu tu aku tak kisah...tapi yang penting kat sini la aku tulis apa yang ada kat dalam hati aku...

Serius...aku tadi terasa macam aku nak berhenti berblog...bukan secara sementara...tapi secara permanent...betul-betul aku rasa sakit ati...betul-betul aku rasa down to the max..tahniah la pada seseorang silent reader yang telah berjaya jumpa HHD ni(Walaupun dah lama aku letak link kat GB ) sekaligus buat aku rasa down dan serius aku rasa nak quit dari blogging...bukan senang nak buat aku rasa down dalam arena blogging ni...even kalo ko maki aku ke, ko threat aku dengan ISA ke..ko report kat encik bobo suruh bukak blog aku(siyes encik bobo baca dua-dua blog aku sebab aku sound wartawan aritu...kudos to him...honored for me)...tak pun kalo ko buat entri stab aku...semua tu tak lunturkan semangat aku nak berblog...then suddenly someone calls me, sambil nangis-nangis lepas tu kata cemni.."how dare u wrote those thing about me...i never done something wrong with u"...aku takleh nak cakap apa sebab aku tak faham...lagipun how the hell should i remember every single word i type here...ko tengok...kan aku dah speaking omptuih...

serius sebab tu aku down dari nak blogging...ada certain thing yang aku taknak tulis...just aku nak bagitau ni kat ko wahai seseorang tu...if and ever if you come here again..remember this..apa yang aku tulis kat sini atau kat GB is not about u and u alone...c'mon la...mana pernah aku reveal sape pun yang aku tulis kat dalam blog-blog aku...nak-nak kat sini...this is where aku lepaskan semua ketakpuasan ati aku...yes...u pick the wrong blog to read damn it.....kalo ko rasa jiwa ko sensitif, takleh nak terima bahasa-bahasa kasor yang ada kat dalam ni, cepat sangat terasa macam semua yang aku tulis kat sini pasal ko, then aku patut mintak maaf...aku sepatutnya letak banner besor-besor kat header tu...THIS BLOG IS NOT ENTIRELY ABOUT ONE PERSON I'M PISSED OFF...AND NOT ENTIRELY ABOUT HAPPY THINGS...THIS IS THE BITTERNESS BIT OF EVERYTHING THAT HAPPENS IN MY LIFE....DAMMIT...panjang lak aku type...dan sengaja aku tulis dalam bahasa omptuih sebab mana tau ko tak reti bahasa melayu...aku marah??nope...sedikit piss off...sedikit sedih dan kecewa...tapi yang lebih, rasa putus asa...putus asa nak teruskan luahkan perasaan dalam HHD...putus asa nak sampaikan idea kat GB....

sekarang korang nak terima ke kalo aku kata nak berenti blogging??just sebab sorang silent reader, yang ntah sape-sape bagi korang tapi penting bagi aku??jawapan dia satu jek...NO!!I'LL NOT STOP BLOGGING...hahaha...amcam??lega tak??kalo korang tak lega pun, aku yang lega...sebab bagi korang yang tak faham, kat sini la aku luahkan benda yang aku tak dapat nak luahkan dengan orang depan-depan...tak kira la sama ada aku tak sampai ati nak cakap atau korang memang taknak dengar apa yang aku nak cakap...kat GB la aku sampaikan pandangan aku tentang apa-apa yang aku rasa ditambah dengan ulasan-ulasan yang aku rasa munasabah....jadik, aku rasa tindakan aku ni betul...i'll never stop blogging...maybe someday u'll understand why....

notahangit: ramai yang aku nak kreditkan kat entri ni...aku nak kredit kat mak ayah aku yang sentiasa support apa-apa jek yang aku buat, member-member aku yang support kewujudan dua-dua blog ni(Iwan Dextrous, Skeldeck Siddik, etc...), korang-korang yang rajin berkunjung kat sini atau kat GB(seriusly aku appreciate...korang la penawar duka...contoh cam nabilah, echah mashuri, yana mib, d tieah, berfoyengfeng, fyzerahman,miya...ramai la nak tulis satu2..tapi korang semua la...)..tapi yang paling aku berterima kasih kat Irwan...komen ko kat GB membuatkan aku terus bersemangat balik nak meneruskan perjuangan dalam dunia blog...

23 comments:

iwan_dextrous said...

nie betul2 jeritan...x per..ak support ko wahai abg ipar ku..come on brader....'chaiyok2...

Dextrous cyber life
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Along Tapa said...

iwan dextrous

mekasih...ingat ko nak trolling tadi...aku baru nak standby~~

iwan_dextrous said...

hahahah..ak serius nie...

Dextrous cyber life
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Along Tapa said...

iwan dextrous

ok ko serius~

echah mashuri said...

wehwehhh..janganlah berhenti..perghhh..sorang silent reader kat sini trpaksa komen sbb ko nak berhenti berblog..HAHA.

Dark Half said...

pehhh...satu lg blog mantap yg wajib masuk bloglist aku.thnx to irwan for introducing

Along Tapa said...

echah mashuri

haha..ok2..

Dark Half

rajin tul dak irwan tu promote...kudos to him...honor to me~~hahaha

Miza Yusof said...

jeritan batin si along tapa. hehehe

Along Tapa said...

Miza yusof

haha...yup..ni bukan dikira macam tulisan batin ke?

miya said...

laa,, kalo ko berenti blogging mana la aku nak cari blog yg best2? semua cerita pasal diari saja. sekali sekala aku nak belai sisi jahat dalam diriku. muahaha!!

entri baru:
buat blog semata-mata nak hentam orang

Along Tapa said...

miya

haha...sisi jahat ek...

Ujang9897 said...

mak ai...tibe2 aku bace entry panjang2 sampai abis..hee

caiyok2

Along Tapa said...

Ujang

haha...mekasih...panjang ke entri tu??kena blajo buat entri pendek aku ni~

soffea said...

wohooo.. please don't stop blogging!!!

Along Tapa said...

soffea

haha...ok2...tengah bersemangat balik ni~

faizura rahman said...

beb, dun givup! aku suka blog ko..ko tulis dgn hati n jiwa..xramai org buat cmtu sbb lebih ramai yg nak cerita kisah chenta ntah apa-apa dorg serta mengcopy paste artikel org lain untuk menambahkan jumlah pos yang tak berkualiti (opss!)..jadi sila bersabar dan terus menulis..aku tetap suka blog ko walaupun ko taip nama aku dengan salahnya buat kali kedua! yess! aku tetap suka! haha

(bang..nama pena sy FYEZRAHMAN bang~)

Along Tapa said...

faizura rahman(nama ni lagi selamat ek..hee~)


panggil la aku abang lg kalo nk hidup lama...haha...orait..aku tak quit blogging..sebab hal ni, aku cuba up kan lagi stail menulis tu..huhu~

thanks

h A n Y S said...

i know blogging is one of ur passionate, am i right? so the answer is NO! don't stop blogging. u'll loss ur satisfaction to live,if u do so. so just left behind what people say.
perghhhh~berkarat aku speaking omptuih doww~heh heh heh

faizura rahman said...

pggl abg lg kalo nak hidup lama? ada tertinggal perkataan ke ape? kalo cmtu, baik la..sy yg menurut perintah! ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG ABG~ hehe

Along Tapa said...

hAnYs

haha..giler speaking seyh...actually blogging is not one of my passion(u can just see how frequent am updating my blog)..it happens to be my new interest...hehe~

Along Tapa said...

faizura rahman

ngeng...ko tak faham sarkastik ke?adeh~

faizura rahman said...

saje..aku rasa nak pggl ko 'abg' tu sedap! HAHAHA

Along Tapa said...

faizura rahman

aku buat2 taktau..lalalala~~