Wednesday, December 22, 2010

Makcik, apa lobang ko ni??

Selamat Hari ini

Seperti biasa hari ni aku baru start cuti lepas dah berapa lama struggle dengan exam...so what...exam is exam...tak de kena mengena dengan blogging pun...blogging is my interest but study is my needs...so dua-dua amat penting...kena pandai bagi masa..ek?

ok..berbalikla pada tajuk...aku citer direrct la ek...adala sorang makcik ni...nak kata tua tu tak tua la...masih lagi belum pencen...dia memang amat senang hidup dia...ada duit, ada keta, anak ada banyak...tujuh orang semuanya...tapi jangan tanya aku anak-anak dia jadik orang ke tak....it's none of my concern....makcik ni memang sangat terkenal tak kira la samada kat kampung dia ke atau kat area rumah dia...mungkin sebab stail dia yang ala-ala mama ranggi, macam-macam projek dalam kepala pastu ada tambah lagi dengan kepetahan mulut dia berkata-kata..walaupun pada aku semua benda yang keluor dari mulut dia tu nonsense belaka...

then terjadikla satu ari ni, makcik ni bercadang nak buat satu event yang amat grand nak meraikan keluarga dia...tapi masalahnya makcik ni bukannya mak kepada keluarga besor tu dan jugak bukanle anak yang paling tua...tapi disebabkan makcik ni kepala dia besor sebesor jupiter, maka dia pun berlagak la macam dia la yang paling berkuasa...mungkin sebab dia anggap abang yang paling tua merangkap anak yang sulung tu tak berguna, ataupun dia rasa sebab dia yang paling berduit, maka dia paling berkuasa...ala..faham-fahamla...sang makcik ni sorang cikgu...laki dia pulak juruaudio kat RTM...bukan calang-calang..gaji pun memang sedap dua-dua ni...walaupun anak ada lima...tapi memang muai dengan duitla...

kalo nak dikirakan niat dia nak buat event tu amatla bagus...tapi yang mana datang tak bagusnya??sebab dia buat event tu masa 25Disember nanti...dah tu paksa semua adik beradik dia join...tu satu hal...lepas tu mintak sorang 50 dari adik beradik konon-konon sebagai yuran perkhidmatan...siap dah tempahkan baju dan mana-mana keluarga yang nak baju tu kena bayor lagi 20 sehelai....wahai sang makcik, what the fcuk are you??aku lempang ko kang...dah la buat keputusan tak tanya sesapa pun....dah tu main paksa-paksa...siap tiap-tiap adik beradik kena bagi hadiah lak tu...hell la makcik...you makes me want to troll you...let your fcuking mouth to be shut in silence for eternity...ngahahaha

tu satu hal...pasal duit...lagi satu hal, mak pada makcik ni hidup lagik...tertonggok lagi kat rumah yang sama dia membesor dari kecik tu...apala salahnya dari dia membazir buat event tu, buang-buang duit, paksa buat tu buat ni...bukan ke lagi baik kalo duit tu dikumpul-kumpul, pegi derma kat mak sang makcik ni lagi bagus...tak pun buat kenduri arwah untuk arwah bapak sang makcik ni pun bagus gak...kan lagi afdhal tu...tu satu hal...dah tu duit api, duit air, duit gas yang ko guna sepanjang-sepanjang event gempakz ko tu, sape nak cover?ko dah sah-sah cabut lari rumah ko lepas habis event...dah jadik kije lak sang mak ni berposah-posah nak carik duit nak kena cover taik yang ko dah berak tu...dahla mak ko tu dah ganyut...berdiri pun belum tentu arah betul ke tak...lahanat anjing tul perangai...

fine la tu hal kecik...kalo menyirap boleh boikot takyah layan..masalahnya sang makcik ni mulut dia punyala melantong baru mengalahkan baru parit tersumbat...dah tu kurang ajor lak tu...kalo cakap tak reti nak down....sekali salah cakap, orang tegur, kita pulak disoundnya macam dia bagus sangat...lepas tu sibuk pegi carik salah orang, bukak cerita bohong tak habis-habis...memang perangai ko macam puki ek makcik...nak kulempang, ko dah tua...kang kalo berterabur gigi palsu ko, airmata mak ko yang dah tua ganyut tu jugak yang luruh ke bumi...kan aku dah rasa bersalah yang amat...

jadik wahai makcik, aku tau ko takkan baca blog aku macam encik bobo...tapi kalo la ko terbaca, aku harap ko ubahla perangai bangsat ko tu...reti-reti la ko tu dah tua...anak-anak ko tu aku taktau jenis kategori apa...jangan sampai satu hari nanti, anak buah semua jadik benci dengan ko, kitorang hantor ko kat rumah harapan...ko tau kan rumah harapan tu apa??

notahangit: sori ek korang...entri ni entri lepas tak puas ati kat sorang makcik yang palat babi perangai...ikutkan darah muda aku ni nak aje aku tembak dia bagi memancut-mancut air otak dia...tapi apakan daya...aku kena jaga air muka makbapak aku gak...
 

8 comments:

De Mois said...

Amboi..garang nau. Tergugat ke??

Along Tapa said...

De Mois

bukan tergugat...menyirap...

iwan_dextrous said...

sape tu..hihiih

Dextrous cyber life
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Along Tapa said...

iwan dextrous

seorang makcik..hahaha

Dark Half said...

mesti makcik tu ada kaitan dgn kau,kalau x takkan emo sampai tahap tertinggi cani..hehe

dia nak celebrate keris-mas ke ape?siap ada hadiah2

Along Tapa said...

Dark Half

haha..macam tau2 jek ko...taktau la nak cakap keris mas ke apa...nak sambut baki2 ari yang tinggal nak hidup agaknya~

miya said...

sokong Dark Half! mesti ko ada kaitan ngan macik tu. tp tu dah kira ala2 krismas tu.. hmm.. (muncungkan mulut)


entri baru:
buat blog semata-mata nak hentam orang

Along Tapa said...

miya

pegaruh barat dahsyat sangat...kira kalo aku nak pegi jumpa dia kena pakai janggut putih dengan tambah berat badan la cenggini~