Sunday, December 19, 2010

Kali ni giliran sok kabor online pulak..

Selamat hari ini

Pada entri sebelum ni aku ada hentam pasal wartawan Malaysia...ok...tapi kali ni aku nak cerita pasal sok kabor online contohnya macam bharian online, utusan online, hmetro online...pernah tak korang pegi website sok kabor online ni??rata-rata aku rasa ada....sebab nak beli sok kabor cara konvensional tu, jarang-jarang dah ada orang buat....kebanyakannya bukak secara online jek macam aku...memang pada aku bagus diorang buat ni sebab memudahkan orang macam aku yang "rajin" nak pegi kedai beli sok kabor update berita terbaru...

tapi apa masalahnya dengan website sok kabor ni??haha...takde apa masalahnya...aku anggap diorang ni macam blog gak...sebab apa??ada entri, ada ruang komen...just yang terasa bangsatnya tu, tang ruang komen tu la...nak tau kenapa??kebanyakan ruang komen diorang lak mesti ada ayat ni...

"Pihak penerbit tidak akan menerbitkan komen-komen yang bersifat mengancam atau mengganggu sensitivi sesetengah pihak...Pihak ____(isi dengan sok kabor kegemaran korang) berhak untuk tidak memaparkan mana-mana komen yang mempunyai sifat-sifat tersebut."

korang faham tak apa maksud dia??tu maksud dia, kalo ko bagi komen yang tak bersetuju dengan pendapat diorang, diorang takkan approve...apa yang jadik??korang just akan nampak komen yang bernada "bagus-bagus...u r totally the new god of the era"...dan korang takkan nampak komen-komen yang bernada "SOB...u r alredi fcuk up all the situation ma rait??"...tu dah cukup membuktikan yang diorang memang berat sebelah...n bila pihak kerajaan check up komen yang sepatutnya diorang terima regarding projek-projek jutaan ringgit, diorang just nampak komen-komen yang heaven jek semata-mata...komen yang rebel diorang tak nampak...

dah tu apasal ko macam rasa bengkek sangat ni Long??haha...aku tak bengkek pun..just aku memang takleh blah kalo cenggini gayanya...mana tak...korang bayangkan....up to 50 komen aku letak kat website-website cenggitu, satu jek yang diorang accept...tu pun diorang tak faham bahasa perli aku...contohnya macam pasal naik harga minyak, projek menara 100tingkat, aku hentam direct tapi secara berhemah...tapi takde satu pun yang diorang approve...tapi bila aku komen syukur alhamdulillah...ni tandanya kerajaan memang sangat prihatin pada kemahuan rakyat...kita memang mahu kerajaan makin kaya, kita memang mahu lihat bangunan tinggi-tinggi supaya kita nampak maju diseantero dunia...confirm-confirm diorang approve...damn it...nampak tak double standard kat situ..

jadik ni nak salah kat sape ni bila kerajaan umum projek membazir, 70% bantah, 20% tak pedulik dan 10% melobi, dan yang kerajaan nampak just yang 10% tu jek??menteri-menteri kita memangla tak nampak apa...sebab diorang tu dahla busy melampau carik gosip nak jatuhkan pembangkang sambil meningkatkan produktiviti negara...betul tak??

cukupla aku hentam sikit-sikit...kang ada lak yang file report kat owner HHD ni...mampos aku...

nota hangit: asal hentam sikit, report...asal rasa kedudukan tercabor sikit, report...takde telur betul...kalo ada beran, dapat masalah setel sendirik r....tunjukkan yang korang tu tak salah...stupid maggot....

5 comments:

iman said...

itu lah "kebebasan suara" yang sebenar...kena hangguk jek lebih2...hurm...

Along Tapa said...

iman

yep...hangguk kepala hangguk diorang...tu yang buat aku lagi bersifat rebel...hahaha~~~

miya said...

tu lah pasal.... dr org kampung ke bandar, yg sekolah stakat tadika smpai luar negara semua harus angguk-angguk saja....

miya said...

tu lah pasal.... dr org kampung ke bandar, yg sekolah stakat tadika smpai luar negara semua harus angguk-angguk saja....

Along Tapa said...

miya

betul...last2 kita jadik bodo sndirik jek~~