Tuesday, December 28, 2010

Perihal kereta...macam-macam...

Selamat hari ni..

kalo nak dikirakan, aku memang tak layak langsung nak tulis pasal keta ni...apehal lak?bukan apa...standard la...aku ada lesen...tapi ketanya takde..jadik kalo nak dikira bukan bidang aku...lagipun aku bukannya budak automotif macam sang cecep kepala kuning tu...jadik, apasal ko sibuk nak cerita pasal keta ni long?sebab aku sendirik pun tak faham...semenjak balik cuti aritu, ada jek cerita pasal keta yang sampai kat aku...kalo ikutkan malas nak susun ikut sequel...aku tulis dalam point form la...boleh ek?

  • ni benda yang memula sekali aku dengor sebelum aku jejak kaki kat bumi muor bertuah ni...mak aku kata keta bapak aku takde road tax...takde deal besor pun...saje jek bukak citer ni buat muqadimah...biasala bai keta takde road tax..ada duit, pegila bayor ye tak??gedik bajet comel betul aku...benda ni pun nak tulis kat sini...rilex la...aku saje jek warm up tulis pasal hal keta ni...benda ni takleh tinggal gak sebab ada kena mengena dengan keta gak...
  • then korang ingat tak makcik yang aku pernah cerita dalam entri ni ....ye...dia boleh pulak banyak rezeki beli keta baru...secara jujur la aku bagitau korang...aku memang jujur...takde cover-cover...aku jeles~~~mangkuk punya makcik...ko beli keta baru, aku jek melopong...aku nak gak...apa kata ko belikan aku sebijik...boleh tak makcik??nanti aku buat satu entri puji melambung-lambung ko jejak langit ketujuh...damn..bila aku nak kaya ntah~~
  • ok..ni hal serius sikit...salah sorang member aku tadi contact aku...cerita pasal member dia pakai keta dia...masa tu dia fly kat sarawak...then, keta tu hilang....perggghhh..gila ko...kalo handphone ke, laptop ke hilang aku rasa boleh blah lagi(walaupun aku rasa kalo hilang dua-dua tu boleh mati beragan aku)...ni keta bai...kalo keta tu boleh pegi kat kedai, beli direct cash terus takde terpaksa buat loan kat bank takpela...dahla member aku tu baru jek abis bayor keta dia...dia dah sampai nak nangis-nangis dah...tensen gila babi...kalo aku, sama ada tak lunyai aku kijekan sang member yang baik hati tolong hilangkan keta tu, paling bodo pun aku suruh dia bagi aku keta lain...sebijik serupa macam keta aku...tak kira la ko kena jual bontot pun...bengong gila...
  • tu satu hal pasal keta..ni pasal ketua kampung aku lak(rajin aku pegi jumpa dia ek)...dia cerita dulu masa awal-awal, dia kesiankan bini dia...duk rumah sorang-sorang...dia lak pegi kehulu kehilir...maklumla dia ketua kampung kan...pastu dia bagila bini dia join UMNO(jangan pikir bukan-bukan...aku tak kecam sesapa..aku citer jek)...jadik bini dia ni joinla...adala aktiviti..tapi tok ketua ni pun lelama letih la gak...asyik nak kena hantor bini dia pegi sana sini..dia pun ada kije dia gak...so dia belikanla keta sejibik untuk bini dia ni...jadik senang kije...dia pegi kije dia..bini dia drive sniri buat urusan dia...nak dijadikan cerita, semalam bapak aku pegi rumah tok ketua ni...nak mintak cop..biasala adik aku nak masuk skolah..tok ketua ni membebel mengungut sorang-sorang...dia cakap "dulu ada takde keta,nyusahkan aku jek nak kena ngantor kesana kemari...ni jam da ada keta, dia lak kesana kemari tak balik-balik dari siang sampai malam ni...yang aku pelik, aku ni ketua kampung takde sibuknya cenggitu...yang dia tu takde hape pangkat ari cuti pun tak cuti..."..ahaks...no komen tok...pepandai ko le~
cukupla empat ek cerita...kang cerita pepanjang korang naik jelak lak...tapi kalo dipikirkan balik, ada keta pun jadik masalah...takde keta pun jadik masalah...pepandaila korang pikir...baik aku pikir menda aku nak update kat GB jap lagi...

notahangit: bapak ku pulang dari kota...bapak ku belikan kereta...kereta kecik warna merah...boleh ku bawak kesekolah...pon pon pon pon pon pon pon pon pon...kereta kecik ku berbunyik...marila adik mari naik...boleh ku bawak jumpa nenek..betul ke lirik aku ni??dah lupa...haha

11 comments:

iwan_dextrous said...

bila r ak nk ad kete~~~~~


Dextrous cyber life

Dark Half said...

iwan ni btol2 peminat hardcore kau kan? asik firstttt jer...haha

kete ni bleh dianggap keperluan la jugak.bila takde,kita terhegeh2 nak beli, bila dah beli pepandai la nak adjust kepanjangan kaki,kalau tak senang2 je dpt dosa free...
ada ke dosa berbayar? ade gak.u decide...

iwan_dextrous said...

dark half:

hahahah...ari2 ak tgok dy menaip..mmg ak r ak yg first.ahahahah...along ko kne bgi ak award nie...1st n faster komentar..hahahah

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

iwan dextrous

ko kan dah ada keta...taknak keta ko tu bagi jek aku...lalala~

dark half

dia mmg tggu kat dashboard dia tu bila aku nak hapdet...haha..
tapi kalo pikir balik, dosa banyak yang ada kos...tapi pahala semua free...kan?

Along Tapa said...

iwan dextrous

kalo aku start bagi ko award kang,semua berebut jadik first..lagging la traffik aku...kuikuikui~

mira ellyna said...

aku nk sgt swift hehehe

Along Tapa said...

mira ellyna

jangankan kata swift...kancil pun aku tak kompem boleh beli... T_T

mira ellyna said...

hahaha tulah tp teringin nk swift biru wahahahahaaa.. agak2 bila la ye..

Along Tapa said...

mira ellyna

jawapan tu mudah jek...bila ada duit... T_T

Dark Half said...

huhu....tetiba cik mira muncul mintak swift.peh,not bad la taste kamu. ada apa dgn along tapa ker?

Along Tapa said...

Dark Half

haha..ada..diala salah sorang member blogger macam ko jugak..haha