Friday, December 31, 2010

Apa yang orang melayu takutt??!!Babi!!!

Selamat hari ni

Korang dah baca tajuk kat atas tu??bagus...tapi korang baca dengan nada yang betul tak??aku tulis tanpa tanda seru...soalannya ialah, apa yang orang melayu takut?jawapannya babi...bukannya aku sound babi...korang nak tau apsal tetiba jek aku keluor soalan ni..sebab aku baru lepas berbincang dengan bapak aku petang tadi...aku terkeluor soalan...apsal orang melayu ni lagak dia takut nowh dengan babi ni ek...tak caya??korang ingat tak pernah ada kes orang campak kepala babi kat masjid la...lepas tu pernah dolu-dolu gambor budak pompuan pegang babi la....jadik topik hot meletup-letup..macam mak janda berjalan petang hot meletupnya...korang tau apa aku pikir masa tu??bongok punya manusia..

tak cukup bukti tu??takpe...cuba korang ni aku bawak pegi satu ladang yang unknown...lepas tu aku bawak korang masuk..aku bawak korang kat satu pintu...then secara tetiba terjongol keluor sekor babi dengan lagak manja menunjukkan muka...apa reaksi ko masa tu???ko terus meloncat 7kaki dari pintu tu...lepas tu ko terus maki aku berkoyan-koyan...memang aku cakap maki peringkat kayangan la...sampai tok nenek..cucu cicit aku ko maki la...tak cukup dengan tu...ko mesti cop aku sama jek dengan binatang tu....disulami dengan kata-kata indah mengecop aku takde igama...haha..bodoh sangat korang ni wahai manusia yang mengaku islam tapi macam takde ilmu...meh sini aku nak kasi tau sikit..

apa pasal la ko pegi bodoh nowh nak takut kat babi tu??apasal ko nak butthurt sangat kalo orang bubuh kepala babi kat pintu masjid ko??kenapa pulak ko nak sumpah aku tujuh keturunan sebab aku bawak ko pegi kandang babi??lepas tu mak cop aku kapir laknat pulak??pukewak ko...kalo ko nampak babi, buat apa ko nak lari macam orang bongok..babi tak makan orang...babi makan pokok bongok....apsal ko nak marah kalo orang letak kepala babi kat masjid??igama kita tak ajor kita buat demonstrasi jalanan pasal kepala babi la kepala babi...islam ajor, kita sabor...pegila ambik kepala babi tu...tanam...ambik air tanah, sertu masjid tu...kalo dia buat lagi, ko bersihkan la lagi..barula orang tak kondem igama ko...ni ko pun bertindak macam orang takde igama...singkat betul akal ko...ke ko beragama ikut nafsu??orang beragama ikut nafsu ni macam orang sembah setan ko tau tak...baik ko join black metal jek...tak pun satanism bak kata Dark Half...

lepas tu apsal ko nak maki tujuh keturunan aku pulak kalo aku bawak ko pegi kandang babi??kije kat kandang babi pun tak dikira salah sengal...mungkin ko tak puas ati kalo aku bagi dalil...sebab ko akan cakap aku cuma keluor satu sumber jek...aku tak salahkan ko...sebab ko dari kecik dah ditakut-takutkan dengan orang tua...alang penceramah-penceramah agama yang bebas ala-ala taknak cakap nanti aku masuk ISA pun takut-takutkan ko pasal babi ni...orang pun dah banyak salah faham penggunaan perkataan HARAM tu tau tak haram jadah??jadik suka tak suka ko terima penjelasan aku ni...yang dikatakan babi tu...HARAM dimakan tau tak ngok...bukannya HARAM dipegang...bukannya HARAM bekerja kat tempat tu...yang HARAM, makan...kalo pegang, sertu..jangan samak...sertu..aku ada buat entri pasal samak dengan sertu kat GB...korang carik la sendiri...

jadik apa pasal la yang korang ni jadik bodoh sangat takut dengan babi?even orang dulu-dulu pun...kebun ubi kebun sayur kena henyak dengan babi pun diorang stedi jek lagi...halau babi tu, ambik yang mana-mana masih selamat, sertu,  makan tanpa was was...kalo org skang?takyah cakap babila..anjing meleset kat seluor pun ko terus cepat-cepat bukak seluor tu terus bakor...haha..bangang..even ko beli seluor tu harga dia patblas ratus hengget...jadik, aku taknak letak kesimpulan..korang pikir la sendirik...kan korang semua minum susu ada tambahan DHA...mesti lagi bijak sebab banyak sel otak dah bersambung...sel otak aku dah banyak yang dah shot...tak macam korang...

notahangit: sekarang ko nak terima tak apa aku cakap?? berani pegang babi dah?? ke nak main lari-lari gak??hahaha~
 

7 comments:

iwan_dextrous said...

babi lu~~~hahahaha...opsss

censored2 ~!@#$%^&

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

iwan dextrous

tetiba terpikir..kalo cakap babi kena sertu tak??haha~

De Mois said...

berapa patah perkataan babi telah disebut along?? haha..

kan aku da cakap dlm entry ak b4 ni, kita banyak diajar oleh org dlu2..org tkutkan masa kecik2 je..sbb bhye kan. ni smpi ke besau terbawak-bawak.

long, kalo babi hutan camne lak?? haha

iwan_dextrous said...

mengikut ahli pemikir..menyebut perkataan babi itu tidak berdosa tapi tujuan atau niat menyebut perkataan babi itu boleh menyebabkan dosa...justeru itu encik along niat saya menyebut perkataan babi nie adalah tanpa niat..babi!!!!!!!!!!

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

iwan dextrous

banyak2 benda ko pegi panggil menatang tu buat apa~

Dark Half said...

adakah ini dipanggil emo tahap gile babi?kekeke

orang islam zaman skrg muda2 pun dah melatah. kalau yg nak menyeru kepada kebaikan pun asik melatah,cane nak ajak manusia2 yg perangai cam babi (sori to say, babi ada sexlife yg agak bongok) berubah? bila kita yg bleh nampak common sense tegur,ade yg ckp ko blaja agama x abes,nak sound penceramah moral apesal?last2 babi gak nak disalahkan...kahkahkah

Along Tapa said...

Dark Half

haha...serampang dua mata komen ko Dark..huhu..

but still...ramai yang sanjung babi tapi takde sape sound...yang patung dak pompuan gile2 kan tu...apa nama dia??babi??ahaks