Monday, February 14, 2011

Kenapa nak double standard??

Arakian

Tak habis lagi pasal Valentine's Day ni..aku ingat dah habis dah...sampai siap ada kempen kat FB, termasuk gak kempen-kempen kat blog...memang galak la aku tengok diorang buat kempen anti Valentine ni...senang kata boleh ngalahkan kempen anti barang Israel la dulu...memang mentaliti korang-korang yang rajin buat benda ni aku salute...tapi.....ada tapi gak ek...kalo takde tapi, tak HHD la entri ni...tapi, korang tak rasa ke sifat munafik korang tu tebal kedarah???cuba korang pikir betul-betul...pasal Valentine's tu, hal yang minoriti...hanya sekumpulan budak-budak yang baru nak mencuba berkapel jek sibuk sambut...tapi ada hal yang lagi besor terang-terang kat depan mata tapi korang taknak kempen pulak "Kami anti ______ isikan dengan jawapan yang akan aku ulas nanti..so, aku buat entri gaya GB...dalam point form...

  1. salah satu benda yang memang terang-terang bai...tengok ujibakat Mentor?berapa ramai la orang berebut-rebut nak join...yang suara sedap pun ada, yang suara buat aku riso bila makan berbumbungkan langit pun ada...tak kira bercampur laki ke pompuan pegi audition...tapi persoalannya, takde pulak yang nak buat anti pertandingan realiti TV ni...banyak gak benda yang langgor syarak orang buat ni...diari pelajar, membukak aib orang...yang pakai pakaian ntah apa-apa..sampai terjojol bijik mata pakcik-pakcik tengok...yang menyanyi melalak-lalak nak-nak pompuan...kata suara tu aurat...takde pulak orang nak buat kempen anti benda ni ek...kenapa nak double standard?ke agama kita ni bermusim macam Mentor gak?
  2. kita gak rajin baca dalam sok kabor..macam-macam berita yang entah apa-apa ada kat dalam tu...kengkadang banyak cerita membohong dari cerita betul....tak kira la sok kabor mainstream ke, sok kabor underground ke, sok kabor wilayah ke, sok kabor sekolah ke...tapi cuba kita pikirkan...bila kita menyampaikan berita yang bohong walaupun berita tu hot...ataupun berita tu macam betul...tapi kalo ikutkan bukti yang ditunjukkan kat dalam berita tu tak tentu lagi betul ke tak...kan dikira fitnah tu...dalam hadis pun ada kata...Fitnah itu lebih besor dari membunuh...tapi kita boleh lak ek terima jek benda alah tu macam benda tu benda biasa...kenapa nak double standard?apsal tak buat jek kempen anti sok kabor??ke kita memang sebenornya suka cerita yang tak betul ni lepas tu percaya bulat-bulat???
  3. ni pun kalo aku cakap boleh riot satu dunia ni...tapi pedulik apa aku...pasal facebook..semua orang tau kan sape yang cipta benda tu...aku takyah nak cerita lagi...kata anti yahudi...pegidah...cakap tak serupa bikin...dah tu alasan dia, benda tu tak salah...ok...tapi kita tengok...kat FB gak ramai yang jadikan tempat bercekak antara satu sama lain...provok sana sini...umpat sana sini..fitnah sana sini...tapi terima gak...sebab apa ek...sebab benda tu seronok??buat dosa ni memang seronok...kalo tak, kenapa ramai yang buat kan??tu alasan kalo orang yang suka cerita pahala dosa...dan kenapa aku dari dulu lagi tak berminat nak buat FB?sebab lepas aku kaji, takde yang baik pun dari laman sosial ni...just nak bertemu kawan-kawan lama..podah...lepas tu buat apa??umpan anak-anak ikan, umpan anak-anak ayam...ek?lepas tu apa??tabur citer buruk orang tu, tabur cerita buruk orang ni..ek??kenapa nak double standard?buatla kempen kami anti facebook??ke korang takut kalo buat, majoriti pengguna facebook rage??
  4. ramai jek lagi yang aku tengok beria-ia melaungkan ayat "kami tak menyokong budaya orang kafir"...tapi dalam bodoh tak bodoh tu, balik rumah, bukak laptop layan gak video klip awek korea yang berjoget ala-ala comel...tak pun yang lagi radikal layan lagu rock dan metal sampai terhangguk-hangguk kepala macam orang berzikir gayanya...mana logiknya tu?cuba kalo aku bagi dengor lagu klasik macam lagu zapin ke joget ke...reti pulak nak rasa boring...siap kutuk-kutuk old fashion...aik??kenapa nak double standard??tak pun kalo aku mintak pegi majlis rasmi pakai baju melayu siap berkain sampin, bersongkok semua...tau pulak korang rasa macam nak ngadap sultan...cemana tu??nak gak pegi masjid pakai jubah..orang yahudi dulu-dulu pun pakai jubah bai...jadik cemana tu??nak kira dimaafkan ke??benda kecik takleh nak dikira maafkan...ke sebab korang suka benda ni semua jadik takpe??
  5. okla..last kopek....kang banyak-banyak semua nak rage...kan??pasal sukan...ramai betul yang gila sukan ni...nak-nak bola sepak...tapi bila tengok balik, kalo bersukan pakai seluor nampak peha, nampak lutut takpe lak ek....takde pulak orang nak buat kempen anti pernyukan(ahli sukan la long..) pakai baju seksi tak kira laki pompuan macam orang buat kempen kami anti gadis bertudung ala gedik dulu??tak pun kempen anti pompuan bertudung pakai legging yang dah berapa lama orang laung-laungkan??kenapa letak double standard cenggitu??ke tak world kalo kita tak pakai bukak-bukak semua tu masa sukan??hotak lu...boleh lak cenggitu...
cukup...takyah banyak-banyak...kang ada yang rage aku lebih-lebih...just satu jek aku nak cakap...takyahla nak buat kempen yang bukan-bukan...kononnya macam bagusla sangat kan kita buat kempen ni...kempen kat diri sendiri sudah...pastu jagala keluarga jangan buat benda yang kita tak suka...dah...tak payahla nka tunjuk bagus...sekali tengok kita ni menang sorak jek...padahal habuk pun tarak..buat segan jek la bai...

notahangit: nak hentam??hentam r...mana tau lepas ni keluor lak kempen kami anti Along Tapa kat FB kan....siot la....

19 comments:

Skeldeck Siddik said...

aq hentam ko along...
gedebik..gedebik!..
hahaha

Along Tapa said...

Skeldeck Siddik

lek eleh..bacala seng...

iwan_dextrous said...

jom hentam along..hahaahahha

bek ko buat anti untuk org kapir semua patut mati.nak sgt idup cara islam kn

Along Tapa said...

iwan dextrous

apa lak aku...korang la...nak sangat kan...

Shajia Niueda said...

ui yooo.
suka nie entri nie teda tapis3.
bgus3. triple hentam2.

hahaha. apa pun mmg top ar kalau ada org buat anti Along Tapa blog kt FB.
mmg salute la ada org wt. hahaha

Along Tapa said...

Shajia Niueda

aku tokleh bayangkan kalo orang buat...mau habis sume gambor aku orang carik kat internet...

Shajia Niueda said...

hahahaha.
itu pun kalau jumpa la an ? hahaha

Along Tapa said...

Shaja Niueda

jangan ada mangkuk yang pegi upload muka aku kat FB secara diam2 dah r..hihi..

C I K . F Y Z A said...

baik punya entri...
untuk peringatan kepada kita semua..
salam maulidur rasul..
ucap ari ni,takut esok dah tak ada..

Along Tapa said...

CIK.FYZA

mekasih..salam maulid gak..

peringatan tetap peringatan...tapi ramai gak yang takleh terima..sebab hanyut dengan kehebatan sendiri..

Anati Soki said...

wakakak.. kalo ada kempen kami anti along tapa anat nk join! wakakak. lawak ja noh..
heheh.. ok
ckp pasal ni.. pndpt anat kan.. org kita nih jenis kempen bermusim. dlm erti kata lain. kempen jenis hangat2 tahik ayam. dulu pun mcm tuh.. bkempen sakan bukan main takmau guna barangan israel.. dan la kempen2,3bulan hingaq sat.. lama2 haruuuih lagu tuh la... jenis kempen hangat2 tahik ayam ja..
kempen valentine plak.. bleh la.. bg depa pluang nk bkempen.. lepas hari valentine nih.. pakat2 diam la.. wakakakakakka.. toi tak? toi tak? apa pndpt along?

Along Tapa said...

Anati Soki

selalunya cenggitula...sebab tu la aku state kat situ...agama bermusim..nak gak aku tengok sape yang nak buat kempen anti aku lepas tu baru lama dia tahan...hihi..

Dark Half said...

anat, aku nak join gak kempen anti along tapa..kekeke

ko jgn ckp camtuuu...aku pun ada up entry cliche psl v-day merangkap keje skolah cikgu ka-ching. kalau kau usha entry aku, aku x ckp salah sambut v-day tapi sebahagian besar yg amik kesempatan atas v-day utk persetubuhan haram hanya meningkatkan statistik abortion dan pembuangan bayi. trend dia bermusim

tak salah saling berpesan2 cuma tak payah la over sgt. chill2 sudah la ;)

Along Tapa said...

Dark Half

haha...memang tak salah..tapi ko buat dah time selamat..time aku buat entri tu, gila ramai yang rage...siot betul kena attack...nasib aku dah bersedia dengan jawapan2..kalo tak mau terdiam aku tak jawab komen diorang semua..huhu..

Raito Nagata said...

panas panas panas !

punggung sape melecur ?

meh sni mo kasi siram volcanorattoututi, hahaha

biar xda punggung.....

nnti xperlu la nk berak merata~~
kah3

Shajia Niueda said...

punggung Raito Nagata la yg mlecur.
hihihi.
jgn marah

Along Tapa said...

Raito Nagata

haha..sape yang makan julap, bontot diala melecur...hahaha...


Shajia Niueda

Bib??punggung ko melecur ke bai??kena ubat nyamuk ke apa...

Shajia Niueda said...

bai bai bai. haha

Along Tapa said...

Shajia Niueda

adeh budak ni...