Saturday, February 05, 2011

Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

Arakian

ehem..kalo aku takyah cakap pun korang dah tau aku dah lama tak update...jadik, takyahla cakap pasal tu ek...pengalaman 3hari bercuti yang tak best...tapi sebab dah pegi, kena la jadikkan macam best...betul tak??kalo tak, sesia jek aku pegi bercuti 3hari sampai meninggalkan HHD dengan GB tak berupdate...arini aku nak membebel pasal panas baran...ye panas baran...semua orang ada pe'el panas baran tu kalo korang taktau..tapi yang membezakan antara panas baran orang tu dengan orang ni ialah dengan cara kita kawal baran tu cemana...kalo nak diikutkan bebelan aku sampai sini jek..tapi aku nak membebel lagi panjang pasal ni...sebab aku tak puas hati dengan pe'el orang panas baran ni...

aku tau la kengkadang tu kita boleh jadik emo gila babeng...even kat blog aku ni pun ko tengok aku emo semacam...siap ada maki sumpah seranah sume bagai..tapi kalo ko jumpa aku depan-depan, ko ingat aku senang ke nak marah orang maki-maki semua..takde bai...paling pun aku senyap pastu lepas kat sini...kalo tak teruk sangat, aku telan jek..besok pagi, pegi berak, benda yang buat aku rage tu keluor skali dengan taik-taik tu...abis cerita..ni tak bai...ko punya baran aku pun taktau mana punca..asal ada hal sikit, baran...asal kena kutuk sikit, baran...kengkadang tu, aku cakap benda lain...tak sentuh apakan lagi jentik buah ko..tapi ko punya baran tu macam dah kena kerat putus dah buah ko tu...ntah apa-apa...mana kategori aku nak bubuh ko ni??berlagak tapi bongok ke...pandai tapi tak berakal ke..bongkak dalam diam ke...taktau la nak kata apa...

cenggini la bongok...ko baca balik tajuk entri ni...pastu ko pikir...apa akibat tindakan ko tu...kalo ko baran kat benda, ko hentak-hentak...kang kalo benda tu jahanam, ko nak salahkan orang lain..bajet ko memang inesen la..puki ko..takdenya...ko baran dengan orang, tunjuk ganas, hebat ko macam wolverine, the hulk...bajet ko gagahla ek...tapi cuba ko pikir sial...dalam cerita tu, tahap diorang macam binatang jek...instinct...instinct..instinct..yang berkuasa sape??professor x..sebab dia pakai otak..tak rage...kalo ko baca cerita harry potter pun, Albus Dumbledore tu memang cool gila walaupun dia mati...kenapa??sebab dia tak rage...dia sentiasa berfikir kalo ada masalah...bukan macam ko...main lepas jek...pastu kalo dah tersangkut, barula nak terhegeh-hegeh pikir...dah lambat bai...lagipun ko tau apa yang ko rugi kalo panas baran??awek pun cabut lari ko tau tak..tak bawak ke mana...tula sebab orang tua-tua dulu pesan..ikut rasa binasa, ikut hati mati...tau??

notahangit: aku buat entri ni pun berani-berani takut jek...kang ada orang ajak bertumbuk lak kang...kena pikir cara nak escape ni...hahaha....

6 comments:

echah mashuri said...

ak kdg2 xleh thn marh gak.bila ak nk mrh sgt smpai kuor air mate.keh2.

tapi long.api dengan api mmg xleh.kena jadik air sorg.ko phm kan maksud ak.

Dark Half said...

aku harap org yg sedang baran tu baca blog ni XD

Muhd Aizie said...

kalau masing-masing tak nak mengalah susah jadinya nanti . =)

lain mcam betul bahasa2 dalam entry kau kali ni . terkedu kejap aku baca.

Ain Zulaikha said...

kalau saya baran, saya makan nasi.. hehe tak de lah..

kalau baran amik je wuduk, tak pun duduk kejap or baring.. baru reda..

tp saya kalau baran , naik migrain.. grrr

Along Tapa said...

echah mashuri

paham..sebab tula aku kena jadik air...sian aku..asyik nak kena sejuk jek...


Dark Half

bagus gak kalo dia baca..mana tau dapat kesedaran...

Along Tapa said...

Muhd Aizie

apa yang lainnya jie??sama jek aku rasa...hihi..


Ain Zulaikha

betul gak tu ain..tapi kengkadang, kena ada sabor gak...baru takde masalah...