Wednesday, February 02, 2011

Mangsa terbaru...agak-agak sape?

Arakian

macam yang aku dah letak kat shoutbox dua-dua blog aku...dan macam yang aku dah sebut kat GB...aku takde dalam 3hari ni sebab aku nak pegi bercuti...nak merayap pegi Pulau Besor..nak carik bertenang..sebab dah panas sangat dah beberapa hari ni kan...jadik, sebelum aku pegi bertenang dan kurangkan emo sikit, aku bagi sejibik lagi entri emo kat dalam ni...padanla muka sape yang terasa tu...tapi kalo ada orang lain yang takde kena mengena tu terasa, aku nak mintak mahap la yek...bukan ko...dia tu aku nak target....

ni la aku nak bagitau ko ni wahai makhluk sorang, aku taknak pakai bahasa kasor sangat...tak best la guna bahasa kasor-kasor lagi kan...buat tambah dosa aku jek..aku tegur baik-baik jek dengan ko...aku nak mintak la ko ni tolongla jangan berfikiran sempit ala-ala kampung lagi..teruk nowh dah keadaannya tu...cuba ko bayangkan...semua benda yang ko nampak semua ko nak pandang yang negatif..ambik yang negatif....cuba la ko pandang yang positif pada satu perkara tu...tak ke benda tu lagi elok dipandang...ni tak..dahla ko pandang negatif kaw-kaw...lepas tu ko bubuh kat dalam blog ko hentam kaw-kaw...lepas tu ko rasa macam bersalah lak apa yang ko tulis...tu nak kira apa tu...bangang tu namanya...owh..mintak maaf...aku terkasor bahasa sikit...janganla ambik yang negatif sangat...

kan lebih elok ko pandang satu event yang jadik tu dengan pandangan positif...contohnya macam dah berapa hari asyik hujan tak berhenti-henti sebelum ni...janganla ko bajet negatif sampai ingat malaysia ni nak tenggelam dek banjir...takdenya...apala salahnya ko pikir yang turun tu rezeki...pokok-pokok luor rumah yang kengkadang bersiram kengkadang tak tu ada gak bekalan airnya...sekurang-kurangnya tak mati...ko nak tido pun sedap jek sejuk..takdela rimas sampai kena berlengging(berlengging tu maksud dia topless la yek....bukan pakai legging) masa tido...kan bagus tu...lagipun ko kena bersyukur sebab duit api pun ko dapat jimatkan sebab takdela asal tengahari jek ko nak kena bukak kipas, aircond semua...kan??kalo ko pikirkan side positif, kan banyak...daripada ko ambik side negatif tu..

lagipun, kalo ko berfikiran positif, kan ke kalo ko blogwalking tu ko tak rasa rage sangat..macam semua orang sibuk nak kutuk-kutuk ko sampai ko terasa...sebenornya diorang tak kutuk ko..ko jek yang perasan cenggitu...ko pun takkan terasa kalo orang tu memang kutuk ko..siap anu link lagi...ko just perlu baca, amik yang mana baik dan ubah la..kan lagi bagus macam gitu...daripada ko marah sangat nak kutuk-kutuk balik..bila ko kutuk, dia kutuk, ko kutuk...lelama blogger.com ni pun dah jadik macam social networking yang lain...hilang keharmonian persahabatan orang towh...jadik, kita ambikla yang positif ek...lagipun kalo orang nak hentam tu, anggap macam orang selet taik hidung la..dari ko marah-marah dan cuba nak selet balik taik hidung kat orang tu, apala salahnya ko buang ke basuh ke...kan habis cerita..sekali dua kali diorang buat, ko cam takde respon jek, diorang pun dah boringla nak hentam ko balik..betul tak??ok..cukup la aku tegur ko...aku bukan apa...kita kenala selalu mengingati...kan??

notahangit: gila r aku buat entri takde maki-maki...lepas ni takde letak maki-maki lagi ok tak??bodoh-bodoh pun terlepas maki kalo dah terlampau sangat...ok kan??hehe..
 

6 comments:

nora said...

bila ko nak tolong ingatkan aku lak nih


ENTRY HOT : Pakej Lengkap

ANATI SOKI said...

ala along... anat sukakalo ko wat entry maki2.. sbb funny baca entry ko time ko maki.. heheheh

Along Tapa said...

nora

owh..tu ko kena jadik bini aku dulu...haha..


ANATI SOKI

haha..boleh lak..aku ingat ko nak hinsap...gelak lak ko..

Dark Half said...

sebab kau tak maki kali ni maka komen yg kau dpt pun kelihatan ciput...cuba kau usha blog sarkastik. dorang sound main kias2 aku rasa lagi tajam dari sound direct

susah weh nak maintain berfikiran positif esp bila berdepan soal politik. yg lain2 aku masih boleh berkompromi

h A n Y S said...

macam 1 keajaiban berlaku bila kau tak memaki..
bhahaha!

Along Tapa said...

Dark Half

hihi..aku rajin gak ushar..tapi kengkadang tengah geram tu, takdenya datang sarkastik...


hAnYS

kahkahkah..boleh ek cenggitu..