Tuesday, January 04, 2011

Makin lama aku hidup.makin bosan dibuatnya...

Arakian,

Seriously...berdasarkan tajuk jek korang dah tau dah aku dah jadik piss off..bukan piss off dengan sesorang atau sesetengah hal secara amnya..tapi aku dah naik bosan dengan benda-benda yang aku bakal cerita kejap lagi...korang tau tak berapa bangangnya perangai korang ni sampai aku nak makan pun terputus selera...aku main gitar pun sampai teroff tune...dan aku nak blogging secara hepi pun tetiba jadik emo...sebab kebangangan korang ni la...dan secara tetiba aku berharap for just once...satu Malaysia ni baca apa aku tulis kat entri ni..ni kekecewaan aku secara personal dan aku taktau kalo ada gak yang berkongsi pendapat aku...tapi serius aku rasa kecewa sampai aku rasa nak tampor muka lahanat sekor-sekor macam lagak Almarhum mantan sultan melempang muka sorang menteri dulu...

korang nak tau apa yang aku piss off sangat ni??meh sini aku bagitau...betapa teruknya keadaan ni sampai aku tak dapat tahan dan terus cabut lari on Tenggiling and buat entri ni...

  1. benda ni aku dah bising berulang-ulang kali...sampai kalo ikutkan aku dah penat nak tulis damn it...even tuan Mazidul Akmal yang melawat sekejap dulu pun takkan la ignore jek benda ni...kenapa la aku rasa berita kat Malaysia ni makin lama makin melampau tahap sialnya diorang punya skill menyampaikan cerita...mengalahkan mami jarum lagak babinya itu..cengginila sial..kalo ko tak boleh nak terima bahasa kasor aku ni pun, ko abaikan dan bacala mesej yang aku nak sampaikan ni...aku tak kata semua orang tapi aku dah naik jelak dengor berita yang cerita pasal keburukan orang lain, kemalasan menteri tu menteri ni..politik bangsat tu politik bangsat ni...is that what a news for??bukan ke berita tu digunakan untuk menyampaikan berita terbaru?apa info terbaru yang terjadik??bukannya apa skandal terbaru yang korang gali??bukannya dakyah-dakyah politik yang korang kejor-kejorkan...pegila carik cerita bencana alam ke...pegila carik berita yang memberikan kitorang yang menonton ni ilmu...bukannya menjadikkan kitorang ni kak nam...kalo nak sangat cerita politik, baik kitorang pegi kat kedai kopi...kat sana lagi ramai pakar politik berkumpul...korang faham tak bongok??
  2. ni satu hal lagi...aduhai rakyat malaysia...dan aduhai orang melayu umumnya...kita ni satu masa dulu kaum yang hebat....ada pe\labuhan yang hebat...ada teknologi yang dahsyat...kita mencipta meriam portable dulu..tapi kenapa pada masa ni, kita jadik kaum yang manja wahai orang melayu...kena kita khayal dengan cakap-cakap Hang Tuah melayu takkan hilang didunia...betul la dia cakap melayu takkan hilang didunia..tapi korang nak jadik melayu yang hidup macam kaum Austronesian ke??terpinggir kat bumi sendiri??sebab kelemahan kita ni...apsal aku piss off sangat ni??sebab  aku ternampak kat berita tadi(ye berita yang aku kata bangsat tadi), orang-orang di Kedah buat aduan kat TV...aku tak kata orang kat Kedah tu teruk...tapi secara umumnya...kita ni teruk..manja la melayu...kita kena bencana, takkan kita nak mengharapkan bantuan sampai bila-bila??ok la masa awal-awal bencana kita memang perlukan bantuan...tapi lepas tu, bila dah balik kat rumah masing-masing, takkan ko nak kemas rumah ko pun ko nak suruh wakil rakyat ko datang gak??tolong bersihkan rumah ko sekali??apa ke pantat perangai tu??rumah ko, ko bersihla kan sendiri...buat malu jek la...
  3. dan ini pulak bagi korang-korang wahai pembuat buku syllabus sejarah untuk sekolah...kenapa ko pergi sorokkan sejarah sebenor...memangla kata sejarah yang takde bukti tu tak boleh dikatakan sejarah..tapi cemana nak dikatakan sejarah yang ko tulis tu tepat gak??kenapa??kebanyakan pejuang kemerdekaan kita takde dah dalam buku sejarah..kebanyakan sejarah pun dah lebih pada sejarah satu parti jek..no offense...tapi tula hakikat...aku bukan penyokong parti yang itu atau yang ini...aku tak sokong mana-mana...tapi aku tak suka penyelewengan dah makin berleluasa...jangan la sampai aku buat pakatan boikot tak pegi mengundi...lagipun korang tak kisah kan kalo satu orang macam aku ni tak pegi mengundi..sebab ramai jek pekerja asing kat sini yang korang boleh bayor menggantikan satu undi daripada aku tu..sial perangai...
  4. ni satu lagi..aku tak tau la mana datang puak yang konon-konon lantang nak juangkan semangat kemalaysiaan ni...sampai Harimau Malaya menang bola, nak ditukorkan jadik Harimau Malaysia sebab konon-konon tak melibatkan Sabah Sarawak...lepas tu ada yang buat hal tu hal ni sebab tak sokong kempen 1Malaysia..dengor sini babi...jangan terlampau taksub dengan setiap kata DS Najib...dia pun manusia jugak..ada gak cadangan-cadangan dia tu bangang...ni pasal hal kecik nak dibesor-besorkan...dia nak buat kempen 1Malaysia, buatla...kita ikutla kalo bagus...lagipun berapa kerat sangat yang bersifat rasis tu...lagipun generasi sekarang ni kitorang semua dibesorkan bersama-sama dengan kaum yang lain...jadik, takdenya sifat kaum ko kaum ko..kaum aku kaum aku...kitorang bekerja dan bersaing bersama nak bangunkan negara yang sebesor buah pelir ni bongok...
  5. ni satu lagi la..aku taknak tegur DS Najib lagi sekali sebab dia just terima laporan jek...aku nak sound Menteri perdagangan dalam negeri dan jugak menteri asas tani...eh ada jugak menteri sumber tenaga(macam besor pangkat aku nak tegur diorang...PM pun tak sound diorang)..wahai dato seri-dato seri..wahai tan sri-tan sri...aku tau setiap keputusan korang tu lepas korang dah mesyuarat secara mendalam dan berfikir bermalam-malaman..tapi tolongla buat keputusan tu jangan berdasarkan majoriti rakyat...nak-nak kalo bab menaikkan harga barang dan komoditi...kenapa aku cakap cenggitu??memangla majoriti rakyat malaysia ni ada kije yang sedap...ada keta yang sedap...duduk kawasan yang sedap..tapi korang pernah tak terpikir apa jadik kat puak yang sikit...yang duduk kat kampung...yang kije jadik buruh...yang kije jadik amah...diorang dah tak hidup susah lagi dah..tapi dah tahap dhaif la bodoh....bulan diorang tak berusaha..tapi usaha diorang tu sampai dah takde daya dah tapi tak mampu nak tanggung dah kepesatan ekonomi yang makin meningkat ni....korang ingat setakat bagi bantuan macam dalam rancangan bersamamu kat tv3 tu cukup ke??cukupla nak lepas setakat sebulan...then lepas tu??mati kebuluran la diorang...kata rakyat didahulukan...
dahla...cukup la tu...kang makin banyak aku lepas tak puas ati aku..makin besor peluang aku nak pegi ISA nanti...zaman sekarang ni  bukan boleh..bila kita berlagak Jebat, tempat kuarantin nanti kita kena sumbat...baik aku tutup mulut aku skang..duduk diam-diam...teringat lagu Pak Pandir..yang remeh temeh...

notahangit: kalo ikut asalnya aku nak off kan comment...tapi biorla bukak..kalo korang nak sound ke sokong ke ikut korang la...

28 comments:

Anisa Hang Tuah said...

heh..
kire okwi la harimau malaya
tayah nak ubah2

Along Tapa said...

Anisa Hang Tuah

tula pasal..sape ntah yang bijak nowh nak p tukor p Harimau Malaysia..macam sissy jek bunyik~

n@jwamz said...

absolutely!! nama harimau malaya mcm semangat giler.. but when it comes to harimau malaysia.. sebut x best dgr pun x best...

Along Tapa said...

najwamz

huhu...kan??aku pun tak faham apsal diorang heboh2kan hal kecik ni...

iwan_dextrous said...

dorg nie kecoh lebey...bila berjaya kecoh..x berjaya kecoh...cbe lah kalau berjaya kte bgi lah semangat utk jdi lebey bek..law x berjaya tu cri kelemahan n bukannya memburukkan..

psl berita2 uw ak x tgok psl ak tgok berita sukan je..hahahahaha

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

iwan dextrous

haha..bila bab sukan ni, ko memang paling expert..boleh ganti dato hasbullah ko ni...huhu

aku tau ko tak tgk berita..ko tgk sepah masa berita tu kan?haha

ceceplos suhaimi said...

along! aku malas nak bce~ panjang sgt dowh~ so, aku nak tny kabo jek~ haha!

ANATI SOKI said...

weyh.. isu berbngakit habis weyh.. wakakakak...
anat muntah kuning sini balik.. wakakakakka

Along Tapa said...

ceceplos suhaimi

ah ko..belajor membaca dlu..baru la boleh jadik blogger yg bijak...


ANATI SOKI

haha..isu berbangkit ek..abis dah tu jek yg dia cerita balik kat berita...aku sound balik r...ko nak munta,muntah la kaler purple..obvious dowh kaler kuning kat sini..

ANATI SOKI said...

wakakak.. ok along.. ko sound je along. wakakak..taknak ar purple.. pink best lg kot. wakakaka

Along Tapa said...

ANATI SOKI

haha..pink takpe..nampak la jambu sikit blog aku ni...haha~

nora said...

aku nak comment no comment leh tak

dahdah ar emo tu, senyumm sikittt =)

Along Tapa said...

nora

haha..tu pun dikira komen gak...dah abisla emo tu...lepas tulis kat sini dah tak emola...lagipun kat sini memang tempat aku emo habis2 punya...

Woofer Storm said...

ayat power bro,ni la yang dikatakan entry membunuh.hehee besa la,dunia akhr zaman..
btw peace bro,jgn mara2.hehe

Along Tapa said...

Woofer Storm

haha..entry membunuh ek...tu dikira luahan rasa tak puas ati tu bai~

faiq said...

buat pumping 478 kali, bole hilangkan emo dan stress

Along Tapa said...

faiq

emo hilang dowh cenggitu..tapi stress tu pegi tempat lain...haha

Dark Half said...

hidup emo! hidup along tapa!haha
tapi bagus la ko buat terapi otak camni. luahkan segala yg ko x puas hati cam ju-on..

BSI-BSR-VIVIAN said...

marah bebeno eh..sabar..

anyway..part cuci rumah tu...alahai...org suruh berusaha sehingga titisan yang terakhir..errkk? tapi org kita ni ckit2 merintih..komen itu ini..minta itu ini tanpa berusaha..

wey, aku dulu pernah marah tgk bersamamu tv3..sebab apa? punya la cukup fizikal.sehat walafiat.muda lagi nak cari kerja, boleh masok dlm tv? aku rasa..lebih ramai lagi nenek tua tak terdaya duduk sorang kt rumah takde sedra mara perlu ditolong..cit!!

satu lagi...kwn aku ckp..bersamamu dtg kmpg dia..rumah org yg dia fokus tu..takde daif mane pun..rumah blakang jer..boleh lagi krew ambik angle video yg tak senonoh jer? rumah depan ok ape..siap deco sruh buruk2 lagi tu..

Along Tapa said...

Dark Half

haha...ni jam aku disamakan dengan ju-on lak ek...haha...tapi kalo dipikirkan balik, HHD ni sebijik cam blog ju-on..haha..dia tiru aku tu(mana ju-on..attack la aku)

aku tau ko mmg memahami entri emo secara keseluruhan...ko kan master of emo..haha.

BSI-BSR-VIVIAN

takdela marah...rasa kebabian jek...aku pernah hentam pasal ni kat jiwang dulu..thread tu kena hentam gila babeng..pastu terus kena buang...sadis gila..

salah satu hentaman diorang, "ko tau tak apa tu target audience?ko tau tak apa tu reality drama??ko tau tak apa tu rating??"..tapi pada aku tu la human fraud yg terbesor tapi takde sape file report kat police station...ain't it?

yad'z said...

wahh sadiss entry nieh.. ngeh3x..

dah cek lum muet? dapat bape?

Along Tapa said...

haha..baca dengan penuh perasaan...nanti mesti ko jadik cam dark half..haha

dah check dah..dapat band 4...ahaks~

d_tieah said...

Aku ulas satu2 ye long..

no1: Ntahlah long, cte politik ni kdg2 aku sk jugak dgr, tp kdg aku pun muak ble kes berkaitan org pilitik ni yg tuuuutttttttttt tu tak pandai habis2 lg.. Aku benci jugak dgn penyokong2 parti yg bertelagah sana sini.. Demonstrasi jalanan jgn ckp lah..

no2: Aku suggest lah kat penduduk yg tinggal kat negeri2 yg selalu kena banjir ni supaya dorang roboh rumah tu, then buat rumah tinggi2..
Drpd kerajaan hbskan duit bg belanja utk mkn minum wktu banjir, baik bg siap2 duit kat dorang sikit untk buat rumah baru.. Hahaha..

no3: Aku taknak komen pape pasal sejarah lah long sbb dr dulu aku tak berapa nak berkenan dgn subjek ni.. Dan sejarah jugaklah membuatkan sijil stpm aku ade 3 je matapelajaran. Sampaikan penemuduga tanya kat aku, ko dulu amik 3 je ke? Aku jawab, xde puan, 4 subjek tapi SEJARAH sy gagal.. Haish, wat malu je.. Menyampah aku.. Kalo belajo sejarah malaysia jo aku leh tahan, ni nak belajo sejarah dunio.. Apo kehe nya jong? Ngee.. :)

no4: Aku yg tinggal kat sarawak n mmg anak jati sarawak ni xde nye nak kecik ati pun long bila skuad kebangsaan nama dia harimau malaya.. Biolah kan.. Kiranye malaya tu singkatan gak kpd malaysia kan? Sdh2 lah dgn 1 Malaysia tu.. Betul ke mmg semangat giler org malaysia dgn konsep 1msia? Yeke? Kalo betul knapa bila final piala malaysia dulu main mercun segala, baling2 botol?????? Kan.. Mls lah aku nak bebel pjg2 long, sbb aku takut dgn aku2 skali kena tibai sm ko masok rumah besi.. Tak nak aku long.. Btw, aku sokong harimau malaya.. Ok ape..

no5: Kenaikan harga barang ni aku dh bosan sgt dgr long.. Saudara aku, kesian aku tgk.. Ramai anak, laki dia kje sendiri, susah long.. Masa pendaftaran ank sekolah, si bini ni buat je muka tebal bgtau hari pertama sekolah byr yuran anak2.. Kesian! Belanjawan aritu, tax ape yg dimansuhkan? Hp kan? Tau hp ape? Ofkos hp yg mahal2.. Utk sape? Utk anak bini dorang dpt beli hp tu.. Yg org2 miskin ni? Mc aku ni? Haha.. Lg guna hp yg org dh buang kat tong.. *Emo lg aku long..

Along Tapa said...

d tieah

hehe..semangat...jadik aku pun try reply satu2 komen ko..

1.tula..aku rasa macam diorang dah takde benda nak provoke..apsal diorang provoke tak kena ISA?sebab ada tiket wartawan ke??kita yg blogger ni kena jek lak kalo tulis cmtu..

2.yup..cdgn tu bagus...tp cdgn bpk aku lagi bernas...bapak aku suruh diorang cabut pasak rumah lepas tu bubuh pelampung kat keliling rumah..bila air naik, rumah diorang pun timbul..tak kira la paras mana pun banjir tu..haha

3.hihi..aku pun bukan terer sejarah..tapi kalo kita terbaca sejarah yg betul, bukan ke kita rasa excited lagi pasal subjek tu??kan?

4.ni aku sokong ko ketat2..aku tau korang yg tggl kat malaysia barat tak la sedangkal pemikiran org yg keluor dakyah tu..korang kalo dapat peluang boleh jadik peradaban mesir kedua tau~

5.memang entri kat sini bertujuan buat orang emo..kang kalo aku cakap lebih, orang akan kata aku tolak demokrasi..penyokong komunis lak..tak masal kena buang negara..haha

lionteen said...

uwarghh!
memang xsuke tgk berite skrang ni.
isu politik je banyak.
bosan!

Along Tapa said...

lionteen

yup...tau takpe...macam tak reti2 org sume dah jelak dengan tu..kan??

Ka-Ching said...

along jom boikot undi miahaha

aku meluat tgk berita x habis2 psl politik. org ni rasuah la..org tu jahat la...org ni x sayang mulut la penyudahnye aku dah buat rekod x tgk berita seminggu hahaha...

part cadangan abah ko suh wat umah pelampung tummg super bernas! i lop it...

aku nyampah ngn bersamamu tu...

Along Tapa said...

Ka-Ching

haha...jom..

bukan ko jek...aku pun sama..macam takde berita lain..

dia mmg sgt beras nasional..tula bapak aku..

ahaks..samala..