Saturday, January 22, 2011

Ko ingat aku kisah kalo ko pandang slack??!

Arakian

meh sini aku nak cerita...takde intro-intro...terus jek loncat pegi ketakpuasan hati ni...aku tak kisah pun bai ko nak cakap apa...ko nak cakap lahanat ke, ko nak cakap aku ni pe'el macam haiwan planet zargus ke...ko nak cakap aku ni degil ada batu besor dalam kepala duduk ke...apa aku pedulik??aku tak pedulik la bai...serius aku cakap...kalo ko rasa aku punya perangai sikit punya deep shit pun aku tak heran...sebab aku percaya satu benda jek...ko sebenornya jeles dengan aku...betul tak??

kalo ko tengok aku buat benda baik, depan muka ko ata tenyum....manyak manis...macam nak masuk sologa...tapi belakang ko buat pukimak cerita ntah apa-apa....ko ingat aku bodoh alang ek...tak dapat bai...ko sorok cemana pun, ko sogok orang tu beribu-riban pun tetap aku dapat tau gak...ko ingat bangkai gajah boleh tutup ke??kalo tanam pun tetap ada terbau saki-baki taik nya tu la sengal...

tu kalo tengok aku buat baik...kalo tengok aku buat jahat??lagi palat perangai ko makhluk...jangankan kata kutuk...sampaikan cerita siap ada perencah tambahan maggi lagi....perggghhh....memang semangkuk tak cukup la bai...kalo boleh sekawah ko nak tarah...sial...dah tu walaupun aku ni rabun pemalas pakai cermin mata, tapi aku tetap nampak muka sebel ko dari jarak 30meter tau??aura kaler kehitam-hitaman tu memang jelas nampak kat mata aku...tula beza aku dengan ko...ko tengok guna mata kepala...aku tengok guna mata hati...sebab tu aku dapat cium bau hati ko yang macam longkang tu...ko butthurt??mamposla ko...aku tak pedulik pun...

bai..aku tak pernah sentuh pun pasal ko bai....kalo ko buat taik sekalipun, even kalo ko terkentut bunyik bergema satu malaysia pun aku buat dek jek...even kalo bau dia melantong macam orang melantak telur 3 papan pun aku buat macam takde benda jek...sebab aku malas nak carik pasal dengan ko....tapi kalo aku, cakap tempias terkeluor setitik pun ko dah pukul canang satu malaya la bai...punya la ko ni...mulut macam bontot cirit...tak reti nak tahan tutup...ko jangan sampai aku bagi ko telan teh pekat gila babi....baru ko tau sembelit tekak cemana rasa...

jadik la bai...aku malas nak memekak banyak-banyak pasal ko...baikla ko ubah jek perangai ko tu...apala salahnya kalo aku buat hal aku, ko buat hal ko...kalo tak suka simpan telan dalam perut sudah...tak pun cakap la secara direct atau berlapik tisu...daripada ko cakap belakang...betul tak??lagipun aku tau ko dah kemaruk nak dapat PHD cepat...tapi bukan cenggini caranya...ni cara tak guna...tau??

notahangit: aku marah??takla...aku blurt out jek apa aku rasa...kalo ada sesapa terasa tu mintak mahap la ek...

14 comments:

VIVIAN said...

fuuh....rangkap pertama aku dah suka bace..yg rangkap lain jgn lagi lah...mcm aku pulah yg seranah org wey...hahahah

echah mashuri said...

walaupn kau tgh mengeluarkan ketidakpuasan ko.ko masih lg nmpk hensem

yad'z said...

hehehe... aku memang tengah down giler weyh... tak sangke kawan baik seniri.... :(..


terbaik ar ko nyer bahasa... ngeh3x..

ANATI SOKI said...

kalaua ant org pndng slack.. anat tgk die balik. ahaha.. lama2 dia brenti la tgk.. hehehehe..seyes.. try ko buat tgk along

Along Tapa said...

VIVIAN

hehe..sebab tula orang kata bukan tulis blog jek dapat lepaskan tak puas hati...baca blog pun boleh...cuba ko baca sambil bygkan org yang ko bengang..masyuk beb...


echah mashuri

mekasih...sebab tula kita kena gunakan tips kat GB tu..ahaks...

Along Tapa said...

yaad'z

haha...apa kata ko print out entri ni lepas tu bikin puisi untuk member ko tu...abaikan..aku tengah menyetankan diri...


ANATI SOKI

tokleh dowh..sebab kalo aku pandang orang tu lelama, aku nampak dia keciiiikkk jek...kang tak masal aku tunjal2 kepala dia nanti..hihi

Dark Half said...

buka pe tu, echah
sebab along dah siap sumpah seranah kat sini, tu pasal dia kewl down dan secara otomatik muka beliau kembali tersengih riang. cuba tgk muka dia time menaip, masa tu aku agak naga pun takot tgk dia

Along Tapa said...

Dark Half

ko memang buat pecah rahsia la bai...memang r naga takut dengan aku sebab dia bajet aku sekaum dengan dia...berasap-asap keluor dari hidung...ngahahaha

Muhd Aizie said...

kita boleh tulis apaaa jee yang kita suka kat blog kita...

Along Tapa said...

Muhd Aizie

hehe..kenapa??

echah mashuri said...

dark half~hahah...ye kot wehh..kemainnn kan along kalau dia marah.takut ak weh.;p

Along Tapa said...

echah mashuri

ko buat pekatan ek dengan dark...hihi..

f_aRa_aINa989 said...

hoho....

Along Tapa said...

fara aina

maksudnya??