Tuesday, May 21, 2013

Cerita pasal talibesen...

Arakian

Arini Meon dah beli talibesen baru...walaupun tak la besor dinding, tak flat screen, tapi talibesen tu dia beli cash...bukannya Meon banyak duit...tapi tula hasil menabung dari zaman sekolah dulu..memang dari dulu dia dah berazam nak beli talibesen sendirik..almaklumla zaman dulu-dulu nak tengok talibesen nak kena numpang rumah orang..kengkadang siap kena perli sebab dah memalam buta pun tak reti nak balik rumah...sibuk nengok gusti....

jadik Meon pun susunla talibesen dia....dah pasang aerial 40 kaki punya panjang...bukannya apa...jiran-jiran cakap kalo pasang aerial tinggi-tinggi ni senang nak contact dengan alien...boleh dapat siaran alien...Meon pun nak try la...kotla dapat tengok siaran alien...seronok jugak tengok drama dia...kot la dapat lawan sinetron indonesia yang selalu ulang scene yang sama dekat 4,5 minggu...tapi apakan daya...paling jauh signal dia dapat pun TV Indonesia jek la...tak kisahla kata Meon...mungkin aerial aku tak cukup tinggi lagi...kalo pakai aerial tinggi macam klcc tu mungkin dapat kot pikir Meon sendirian...

jadik mulala Meon menyusun channel-channel talibesen tu...TV1 kat nombol 1...TV2 kat nombol 2...singapore ada tv8, Malaysia pun ada 8tv...jadik dia letak satu kat nombol 8, satu lagi kat nombol 88...cenggitula susunannya...maka Meon pun nengok la siaran-siaran yang ada kat talibesen tu...

Meon rasa sangat gembira sebab TV nya ada kaler...tak macam masa dia nengok dulu...hitam putih..terpikir dia...celaka sungguh pakcik tu dulu...TV hitam putih dah eksyen...ni jam aku dah TV ada kaler la..ni yang rasa nak bongkak ni...kata Meon sendirian...

dah lepas beberapa jam nengok TV, Meon dah mula merasa muak nengok semua siaran..."ni apehal pulak ni...aku nengok TV nak nengok cerita...ni penuh iklan dari cerita...baik la aku beli TV iklan macam kat supermarket tu jek...memang sah aku nengok iklan jek...harammmmm betol.."..

notahangit : nak tunggu iklan abis kat tv sempat makan, berak dulu kot...banyak nowh iklannya...

2 comments:

fyezrahman said...

ya rabbi..masa mula2 tgk tajuk, ingat kan cerita pasal besen yang ade tali..wakakaka..

Hiratsu Tirah said...

haha tv rupenye