Friday, May 20, 2011

Situasi aku berblogging dulu dan skang....

Arakian

dulu,

masa aku baru mula kenal dunia blog...aku taktau yang dunia blog ni luas...aku tak menjelajah...aku tak berkenalan...aku just tulis ikut suka aku....aku just kongsi apa yang terjadik pada aku....aku just tulis pasal aktiviti aku...bajet diri macam artis la orang nak tau sangat apa aku buat...waima berak cangkung atas jamban duduk pun nak cerita....

lepas tu,

aku dah mula kenal dengan stail berblog...aku dah mula buat rujukan blog-blog yang agak top masa tu....aku baca blog kereta mayat, aku baca blog ais, aku baca blog macam-macam....so aku baru perasan betapa sampahnya entri-entri aku dulu...terus aku buang akaun blogger aku....aku mula berblog kat friendster....aku bercerita kat situ pasal pandangan aku....dengan cara yang memang mentah....kengkadang bagi pendapat tu mengalahkan tulis novel....korang fahamla cemana panjangnya entri aku tu...dan pembaca tetap aku ialah encik Hamka penulis blog keretamayat masa tu....

kemudian,

aku mula aktifkan balik akaun blogger aku...aku mula buat entri yang bernada politik...tapi masa tu aku just letak link-link pendapat jek...tak tulis sendiri lagi....sampaila satu masa...aku hidupkan balik Gorengbaek..aku mula menulis dengan stail penulisan tersusun ala-ala JowoPinter....tapi tak bertahan lama...lepas tu aku terus buat entri menggunakan native tounge aku...lebih mudah aku nak cerita....lagi senang aku nak capture pembaca....masa tu memang aku rajin...even kengkadang tu aku siap buat blogwalking tanpa henti lagi....walaupun entri setakat bangang-bangang jek....biasala kan...

sekarang,

aku dah mula penat nak blogwalking...aku just pergi kat blog yang aku rasa aku nak pergi....aku dah mula penat nak update blog....sebab dalam kepala otak aku timbul satu tanda tanya besor yang buat aku susah nak buat entri...nak tau apa tanda tanya besor tu?? "Kalo la aku dah takde, sape yang bakal meneruskan legasi Gorengbaek ni?"....takkan aku nak harapkan cecep...dia pun still macam aku dulu....tercarik-carik identiti sendiri dalam berblog.....kan??

notahangit: saje buat luahan perasaan dan rentetan aku dalam dunia blog ni...almaklumla...sempena ulangtahun Gorengbaek yang ke 3....

8 comments:

echah mashuri said...

wowwwww.3thn.long.ko nk pegi mana.jgn buat ayt gini weh.ak takut r.mcm drama2 je.ko sihat walfiat kan?

Along Tapa said...

echah mashuri

ko ni banyak sangat tengok dvd ni...

h A n Y S said...

"Kalo la aku dah takde, sape yang bakal meneruskan legasi Gorengbaek ni?".
aku pon tepikir hal yg sama since arwah telordibasuh takde..

dah 3 thn dah gorengbaek tu ea..skejap je masa belalu..

btw weh, aku nak tny, awat nama 3rd blog ko tu kerat senget ha?? dah lama nak tny, tp asyeeeeeeeek lupa~
ce kabo, ce kabo
;D

Along Tapa said...

hAnYS

dia jadik kerat senget sebab kalo kita potong tegak, kita tak dapat tengok dengan menyeluruh...kan?? ko faham tak ni?

h A n Y S said...

kalau mcm tu, better tak yah potong or kerat langsung, lg nampak menyeluruh. tak gitu?
eh?! erk!!*gigit jari telunjuk+kerut kening*

arghhh!!





HA HA HA HA

Along Tapa said...

hAnYS

apa yang ko cuba maksdkan tu??haha

h A n Y S said...

entah!
aku pon dok pahe!

dah, tutop kes!
cau!

HE HE
;D

Along Tapa said...

hAnYS

hahaha...termalu-malu tu yang buat laki mudah tergoda you~~

ahahaha