Tuesday, June 14, 2011

"Too Sexy" is what they said about Muslimahs nowadays....What say you?

Arakian

Secara jujur, aku pelanggan feed dari Isuhangat...aku jugak subscribe Innit dari beberapa blogger yang aku anggap bagus stail penulisan dia...tapi aku terperasan semenjak dua menjak ni, diorang rajin hentam awek-awek yang pakai legging, awek-awek yang pakai seksi...awek-awek yang tak tutup aurat...tapi pada aku, apakah kejadahnya ni?kita tetiba nak jadik penyelamat duniakah??konon-kononnya menunjukkan jiwa ortodoks??

aku sure ramai yang akan hentam aku kata aku ni menyokong golongan-golongan yang amal mungkar ni...tapi anggap la aku ni manusia yang free thinker...diorang bebas nak pakai cemana sekalipun...itu hak diorang...biorla even diorang nak pakai bra dengan spender pun kat tengah khalayak...yang rugi, kita sebab dah tercatit dosa....tapi yang untung, kita gak dapat tayangan free kan??ubatnya mudah jek bai...kalo suka, layan...kalo tak suka, diamkan jek...zaman la ni, kalo tunjuk alim, masa ni korang akan nampak tindakan korang tu betul...tapi satu hari nanti, korang akan terkede' sendirik termakan kata-kata korang tu...serius..

benda yang paling selalu orang kutuk ialah fesyen sesetengah anak muda kita sekarang ni yang pakai legging, pakai cardigan...kan?alasannya sebab diorang pakai pakaian yang hanya membalut aurat tapi menunjukkan bentuk badan kan??aku tau korang risaukan trend ni...sebab korang risau satu hari benda ni jadik biasa...endingnya nanti kita semua macam orang takde agama..betul tak??jadik, lebih baik diamkan...dari korang konon-konon nak buat amal bawak orang ke pangkal jalan, korang dapat dosa sebab menghentam dan membukak aib orang lain...

apa yang aku nak tegur ialah cara korang menegur golongan-golongan ni...korang takleh la nak datang kat aweks-aweks ni, pastu terus sound "Cik adik ni muka sangat cantik...tapi pakaiannya, Astaghfirullahal'azim...mencolok mata...bukan ke lagi elok jika berpakaian longgar dan bertudung labuh?"...kononnya kita menegur dengan berhemah..tapi kita sebenornya dah menjatuhkan air muka awek tu...serius..adab orang sekarang, lagi diorang ditegur direct, lagi memberontak jiwa tu...masing-masing pemakan DHA tegar kan....jadik cemana nak tegur??aku tak dan nak tulis panjang-panjang kat sini...korang pergila baca kat GB....tu pun kalo aku dah update la..orait??

notahangit: "Ana tak suka tengok perempuan seksi...tapi perempuan seksi suka tunjuk depan ana...nak taknak kena la tengok...lagipun Tuhan tak suka kita menolak rezeki"..haha..panas tak ayat ni?

2 comments:

Afiq Ryunosuke said...

^.^ biasa sgt bro~~
skarang ni pon kalau nk tgn2 kan org yg sebegitu~~
takut diorang mkn tgn kita pulak~~
hahaha

Along Tapa said...

Afiq Ryunosuke

bakpe tangankan...kita ngorat jek...hhaha...