Tuesday, February 22, 2011

Apa ada hal dengan orang??

Arakian

quote ni hanya contoh...takde kena mengena dengan yang telah hidup atau yang masih meninggal dunia....jika berlaku kesamaan, tu hanya kebetulan yang jelas ternyata...
"aku dah naik pening dah ni long...apa aku buat semua salah...aku berak cangkung pun salah...aku berak duduk pun orang pandang slack...tu tak campur lagi kalo aku berak kat dalam semak ke, berak kat dalam beg plastik ke...ada jek orang nak kata..bukannya aku berak guna lobang bontot dia..takde pun pernah aku berak tu aku selet kat muka diorang...paling pun kalo takde air nak istinjak, aku selet kat muka batu jek...ke diorang tu ada kena-mengena dengan batu tu sampai emosi sangat aku selet taik aku dengan batu tu...sedara barangkali..tak habis-habis nak mengata aku..."

korang pernah tak dapat situasi cenggini??aku rasa mesti ada punyala...tapi dalam situasi yang lainla...ni benda yang muncul dalam kepala aku jek..sebab bak kata prinsip yang aku baru ajor kat Encik Bib minggu ni..."berak itu satu kenikmatan yang tertinggi"...jadik, benda tu yang paling senang aku nak tulis...takpe..kita berbalik pada cerita...kita mesti berdepan dengan satu situasi bila kita buat satu action atau keputusan, ada jek orang yang pandang slack..tak pun ada jek orang nak cerita kat belakang...tak habis-habis nak sakit hati...sampai kata hati aku yang dah mula berzikir "pukimak kau" sebanyak 99 kali bila dapat tau korang buat taik cenggitu, terzahir keluor kat mulut aku secara konsisten setiap kali aku terpandang muka ko...kenapa mesti nak mengata kalo kita buat apa-apa keputusan??sebenornya kalo kita pikir secara logik dan tak logik, tak salah kita nak buat keputusan kita tu...ikut suka kita la...yang diorang nak butthurt tak masal tu apehal...

mungkinla keputusan yang kita buat tu salah...tapi apala salahnya kalo diorang duduk bercakap dengan kita tentang kesalahan kita tu dan berforum secara ringkas bagi nak tengok apa keputusan terbaik..daripada main perli-perli macam orang takde telur kat belakang kan....macam orang baling taik sorok tangan la...memang kalo aku dapat sape yang baling taik tu, memang aku lumur muka diorang dengan taik tu campur sekali dengan taik aku...baru padan muka dia...tapi kalo nak pikir secara manusia bertamadun, apa yang patut kita buat ek kalo kena situasi cenggini??

cara yang mudah ada...pedulik kanla apa orang nak kata pun...kalo ikut situasi quotation atas tu, ikut suka la nak berak kat mana...even kalo aku berak atas kepala ko pun tak jadik hal...keputusan tu bergantung kat akula..kalo aku nak masuk gaung pun, tu hal aku...tapi kalo ko concern, tegur la secara berhemah...kalo ko dah main perli-perli tu, aku just assume ko jeles jek dengan aku sebab aku lagi terer dari ko....tak cenggitu??kang kalo aku cakap depan-depan kang, ko cakap aku riak lak...pegi mamposla ko...

notahangit: bagi orang yang terkena situasi ni, ko puas hati tak??tak pun ko invite diorang baca isi hati ko stail ayat aku ni...boleh diorang terima tak??ahaks...

11 comments:

Raito Nagata said...

masyaAllah, apa ni~~

cter najis version 2.1.3beta ke ?
hahaha, lek long lek~~

apa susah3 comor....ko ksi je diowg trjun kt dlm loji kumbahan kt belakang klinik 2~~


Rise Of Truth Journal

Along Tapa said...

RaitoNagata

gila babeng ko...loji kumbahan tu tak cukup menusuk kalbu..baik ko cakap yang kat depan kedai pakcik hanip tu..kompem komersial punya..

Gorengbaek - Sebab kenapa Along tak sesuai jadik cikgu...

Hangit Habis dah - Apa ada hal dengan orang??

Kerat Senget - D Hatie

lionteen said...

ish2.. sabr2. telur. taik. sume ade dlm entry ni. kahkah. sbr bro.

Along Tapa said...

lionteen

ko nak tau tak..kalo taik bergabung dengan telur, dia punya bau dia mengalahkan pekung?melantong satu kampung boleh bau..siap buat riot lagi..haha

Gorengbaek - Sebab kenapa Along tak sesuai jadik cikgu...

Hangit Habis dah - Apa ada hal dengan orang??

Kerat Senget - AKU

VIVIAN said...

hahahah ko ni along..aku baca pasal taik2 ni teringat pasal buku SHIT shahnon ahmad..buku fav zaman rebellious dulu2..ko dah baca? aku hrp ko baca lah..

Along Tapa said...

VIVIAN

aku tak sempat beli dowh buku tu...lagipun tajuk pun dah shit...isik lagi la shit...aku rasa la..

tapi shahnon ahmad mesti curah sepenuh perasaan masa tulis cerita tu..kalo tak, takdela gempar satu malaya...kan?

Shajia Niueda said...

mr bib mr bib.
bosan bosan.

hahaha

Along Tapa said...

Shajia Niueda

aik??dah pandai bosan2 ek...

VIVIAN said...

hoh! cerita tu buat ko imagine macamane proses taik keluar dari lobang ko tu..tapi tu ironi je..sindiran tajam utk gov. taik2 tu mcm ahli politik..rakyat..

d_tieah said...

Giler ko long.. Bab berak pun ko masuk jugak ek.. Tak boleh ke ko cari situasi lain????????????? Hahahaha..
Ape2 pun, aku memang agak kurang sikit nak luah ketidakpuasan hati dalam blog owh.. Dan aku jugak sukar nak luah isi hati kat orang.. Terlalu sukar.. Nak happykan orang aku boleh..



Entry Terbaru: Lisa Surihani Dan Liyana Jasmay Jadi Wartawan Pulak

Along Tapa said...

VIVIAN

hihi..pandangan ni secara umum vivian..maksudnya tersirat tu, masing2 punya tafsiran...aku memang terima jek...



d tieah

nak buat cemana...berak tu satu nikmat...
aku pun kurang nak luah tak puas hati dalam blog...ni semua ketakpuasan hati orang aku salurkan dari pendapat aku...