Thursday, April 14, 2011

Interview Along dengan Setan

Arakian

Pekabor korang arini....arini aku nak bawak korang berjumpa dengan sahabat karib korang yang tak pernah tinggal kan korang walau sesaat pun kecuali bulan puasa...bersama aku arini ialah Encik Setan yang selalu sangat kita dengor pasal dia...dari deskripsi aku, Encik Setan ni tak sama macam apa yang korang bayangkan...berwarna merah, ada tanduk, ada ekor....lain...tu cuma angan-angan omputih dalam black metal....apa yang aku boleh gamborkan, muka Encik Setan ni sangat buruk dan takde rupa kat makhluk lain...jadik, tak boleh la nak describe ek...jadik, meh kita mulakan interview kita dengan Encik Setan ni...untuk kemudahan korang, part aku, aku akan italic kan tulisan, dan part Encik Setan ni, aku akan guna tulisan normal...bolehkan?

Jadik Encik Setan...boleh tak Encik Setan kenalkan serba sikit pasal diri Encik Setan?

Bukan ke lebih elok kalo ko mulakan dengan salam? apa ko pikir setan ni tak reti bagi salam? ni la satu kebodohan manusia...nak-nak orang Islam macam korang...kitorang bisikkan ayat-ayat cinta kat korang kata tak boleh bagi salam kat selain orang Islam...tapi korang ikut...haha...nampak tak betapa bodohnya korang semua?kalo semua orang bagi salam kat semua manusia, banyakla pahala korang....aku jugak yang rugi...jadik, aku start cucuk jarum dengan benda ni nak pecah belahkan manusia...hahahaha...

owh...salah saya...takpe Encik Setan...untuk Encik Setan saya rasa tak perlu la saya nak doakan kesejahteraan kan??jadik tak perlu la ucapan salam tu....jadik, boleh Encik Setan perkenalkan diri Encik Setan?

Ok..Aku nak kenalkan diri aku...aku ada banyak nama...ada yang panggil Devil, ada yang panggil aku niat jahat, ada gak yang panggil aku dengan nama-nama gelaran dalam Quran...tapi nama yang paling comercial ialah Setan...dalam bahasa melayu pun panggil Setan, omputih pun panggil Satan, orang arab pun panggil Syaithon...jadik, korang panggil la aku ikut apa yang korang suka...kaum aku terdiri dari jin dan manusia...kalo korang pelik apsal, korang bukak surah an-nas...ada tak tulis ada golongan syaitan yang nama an-nas..yang terdiri dari jin dan manusia...jadik, korang jangan ingat kitorang tak dapat blend in dalam community korang...haha..umur?tak perlu korang tau...tempat tinggal?tak perlu korang tau...ko tanya la senang aku nak jawab...

ok..ok...jadik, boleh tak Encik Setan ceritakan cara geng-geng Encik Setan ni beroperasi?sebab selama ni macam-macam aku dengor...bisikan la, masuk dalam salur darahla, rasuk merasukla...boleh?

aku tak kisah cerita...sebab kalo aku cerita pun, ramai yang neglect apa aku cakap...cara aku beroperasi?mudah jek...bisikan tu betul...tapi kalo bab masuk salur darah tu, korang pikir aku oksigen ke??bodoh punya manusia....tu semua benda tipu dalam bible...aku bisik kat pengarang dia dulu suruh tulis cenggitu...lepas tu ada pulak golongan Muslim yang bongok, terpengaruh baca dan sebarkan kat semua orang....maksud sebenar ayat tu, aku bisikkan buah fikiran aku kat manusia, diorang terikut...mula-mula cuba-cuba...lama-lama jadik darah daging...itula maksudnya bergerak dalam salur darah manusia...dan akhirnya lama-lama korang jadik kaum aku..Welcome to the club of Satan...we have make reservation for you in Hell...hahaha....

boleh ek Encik Setan cakap bahasa omputih...berapa banyak bahasa lagi Encik Setan boleh cakap?

selagi ada bahasa manusia, selagi tula aku tau bahasa tu...

ok...ni soalan agak mendedahkan rahsia sikit..macam mana caranya Encik Setan mempengaruhi orang-orang alim?macam ulama', wali-wali, ahli ibadat?

mudah je...kelemahan manusia ada tiga...perempuan, duit dan nama...nabi korang pernah dedahkan dulu...kaum perempuan memang senjata utama kitorang....sebab nafsu diorang banyak...kitorang tak goda orang pompuan ni...tapi kitorang gunakan kelebihan diorang...bila sorang alim, tersangkut dengan pompuan..kita ambik mudah, bini dia..bila dia ada bini, bini dia akan mintak macam-macam...abang nak tu, abang rumah kita nak ni...abang, lemak badan dah naik, bilakan pil kurus...jadik, diorang terlampau sibukkan "tanggungjawab" diorang kat bini tu...sampai terlupa tanggungjawab yang lain...jadik, secara automatik, diorang akan mengejar duit....imamkan baca doa, mintak upah...lama-lama dah tersedap...jadik, diorang kejorkan pulak nak jadik imam masjid..dah jadik imam masjid, kejorkan pulak nak jadik mufti....haha....rasa tu takkan cukup...dengan syarat, pandai cetuskan api...memang tersimpuh la duduk...takde la kata aku beribadat kerana Allah....tapi jadik aku beribadat kerana pompuan, duit dan nama...pandai tak aku?

cara tu memang keji...tapi aku akui kepandaian Encik Setan mengambil peluang...cemana pulak dengan rasuk-merasuk?betul ke dengan ayat-ayat quran korang akan terhapus?

korang ingat kitorang suka-suka nak merasuk??padahal tu semua sebab perangai bangsat korang la kitorang terperangkap kat badan korang....kalo tak, takkanla kitorang menjerit nak balik...salah satu silapnya dalam korang nak halau kitorang, ialah korang bajet, dengan baca ayat quran tu, akan keluor magik-magik lepas tu kitorang terbakor dan mati...haha...banyak sangat tengok DVD korang ni....bagus...bagus....orang kristian pun percaya yang dengan kayu pangkah diorang, diorang boleh halau kitorang keluor dari badan diorang...sama jek macam korang dungunya...dengor sini..hakikatnya, kitorang tak boleh dengor ayat quran..sebab kitorang tak suka cerita dalam tu....Quran tu dah mendedahkan semua rahsia dalam bumi dan langit....pengetahuan dalam tu lebih banyak dari apa yang kitorang tau...jadik, bila korang baca quran, kitorang semua takut yang korang tau apa yang kitorang taktau....dan bila korang dah tau semua tu, apa guna kitorang berbisik lagi?semua benda dah tak jalan dah...dah rugila satu jaminan saham kitorang??jadik, setiap kali korang baca quran, kitorang jadik takut dengan benda tu...sekaligus, rasa takut tu membuatkan kitorang hapuskan diri kitorang sebab dah jadik satu kegagalan...faham?

ni pun persoalan gak ni...apa yang terjadik masa bulan puasa??kitorang diajor yang masa tu korang semua kena rantai dengan rantai dari neraka?tadi Encik Setan kata ada gak dari golongan Encik Setan yang terdiri dari manusia dan jin?takkan diorang pun dirantai sekali?

masa bulan ramadhan, memang la neraka kitorang...nak tau kenapa?masa tula nafsu kena rantai..bukan kitorang...bila korang dalam bulan tu, korang lebih pada nak beribadat...kalo dah perut lapor, mana ada nafsu nak mengawan? mana ada nafsu nak tumpahkan darah?semua jadik tenang...masa tu baru semua ingat tuhan...masa tula golongan kitorang yang terdiri dari manusia dan jin pun mati akal...tak boleh nak buat jahat...maklumla...diorang pun terpaksa berlapor jugak...ada gak golongan yang curik-curik makan...tapi, tetap tak boleh tunjukkan buat jahat depan orang...nanti terkantoila title undercover diorang....sebab tula golongan kitorang terantai dengan rantai dari neraka...ko faham tak??dirantai oleh ke"tak ikut"an nafsu korang, di waktu neraka kitorang....

ada gak claim yang aku dengor ko kata ko suka kawasan pasor, tempat meeting korang adalah dalam tandas, syair korang adalah nyanyian...and sort of that...any comment?

betul la tu...sape yang tak suka tempat yang ramai orang macam pasor?macam-macam idea boleh datang..masa tu la boleh raba-meraba tanpa orang perasan...masa tu gak la dapat rembat-merembat barang dengan senang....tempat meeting kitorang tandas?haha...bukan tempat meeting....tu tempat lepak-lepak...tandas memang sangat clear...sebab kawasan tu private...masa tula orang nak buat benda jahat apa waima nak mengawan dalam tu pun takde sape pedulik...sebab yang ada masa tu cuma korang dan aku jek....haha...syair kitorang adalah nyanyian??apa barang syair...tu ialah medium penghantaran mesej kitorang...tak payahla korang nak reverse lagu atau apa-apa nak dapatkan mesej tersembunyi...korang just dengor jek lagu tu punya lirik...marilah bermain cinta..nanti kita dapat mengawan...hahaha...korang tak pernah dapat ke mesej cenggitu dalam lagu?

apa maksud Encik Setan?sebab kalo lagu cinta biasanya diorang just bercerita pasal perasaan dan luahan hati diorang jek?

tula bongoknya korang...bila cakap pasal cinta, maksudnya korang dah termasuk dalam perangkap kitorang paling besor...bila dua jiwa bersatu..hidup dan mati jadik bersama....pernah dengor ayat tu??tu ayat kat dalam filem Merong Mahawangsa...sebab kitorang tau orang pompuan ni ada sifat kasih sayang yang tinggi..bila diorang dah main luah-luah perasaan, dah main cinta-cinta, dia sanggup buat apa je...termasuk bermain kuda...bagi yang jantan lak, bila dah main-main cinta, diorang nak taknak memang terikut cakap orang pompuan...sebab orang pompuan memang dominan dalam cintan-cintun ni...jadik, makinla mudah permainan kitorang....setakat bisikkan ayat "ko sayang endut ko kan?serahla semua jadik bukti" kat sang pompuan...dan yang kat jantan lak cakap "Tuhan dah bagi rezeki tu...jangan tolak"...hahaha...dalam lima minit, terbarai...lepas tu, kitorang biorkan jela diorang....dah takde campurtangan kitorang, tu yang makin lama, tengok muka endut pun jadik Shrek...hahaha....

saya rasa saya dah makin berpeluh-peluh interview Encik Setan ni....rasa-rasa, boleh tak kita postpone perbincangan kita kat waktu yang lain?ada tak pesanan terakhir Encik Setan kat orang yang bakal baca ni nanti?

 anytime...sebab kitorang memang sediakan satu rekrut untuk setiap orang...kengkadang tiga empat rekrut...ko pun ada gak private setan...akula...kalo ko rasa ko berani nak tanya, ko tanya jek la lagi...hahaha....

pesanan terakhir?ada...ikutla kata hati....sebab aku taknak tinggal sorang-sorang kat neraka....bosan takde Hellmate...

notahangit: interview ni terpaksa berhenti kat situ sebab aku tak boleh nak conduct interview ni lama-lama...kalo aku dapat atur perjumpaan lagi, aku akan buat interview lagi..ada sape-sape lagi tak yang korang nak aku interview?meh kongsi...

4 comments:

i am S!L4H.. said...

haishh. Along tapa ni mmg suke wt entry pnjg2 kan. ngahaha

Along Tapa said...

i am S!L4H

kang kalo aku tulis pendek2 kang, ko ingat aku ada masalah lak...hihi...

Anati Soki said...

aku tak prefer setan.. kalau org perlis prefer sebut deje.. muahahahaha

Along Tapa said...

Anati Soki

kang kalo sebut deje, dah sama dengan dajjal lak be...