Sunday, April 03, 2011

Memang kurang ajor

Arakian

aku baru jek abis berborak dengan mak aku kat talipon tadi..biasala ek..aku kan anak mithali...tak dapat balik rumah, aku call jek la rumah...tak boleh buat mak aku rindu lelama...sape yang tak sayang mak ek...even mat rock macam aku pun tau nak sayang mak tau...kalo tak, takdenya band rockers macam Baji buat lagu A.I.A...kan??korang tak pernah dengor lagu tu??search la sendiri...aku malas nak share kat sini...aku taknak cerita pasal mak aku sebenornya...tapi aku nak cerita pasal apa yang mak aku cerita masa aku call dia tadi...

ceritanya cenggini...alkisahla pasal adik kecik aku yang ala-ala ayu tapi berjiwa rock sejati tu...pergi ngantor pengantin tadi...tu aku tak kisah sangat la ek....standard la...disebabkan arini adik aku dihias lawo oleh orang-orang yang datang....termasuk ex aku(eh??aku janji tak cerita pasal dia kat sini ek...takpe...sori ek u...sebut nama jek)...dari awek yang berpakaian sempoi, jadikla dia cun ala-ala princess...dengan gown dia, dengan hiasan-hiasan dia...dan sebab dah lawo tu, dia pun joinla geng-geng yang berpakaian macam dia gak...untuk pengetahuan korang, bebudak yang pakai macam dia ni hampir semua budak yang perform...menari..adik aku tak join menari tapi dia lagi sibuk tolong ngangkat barang hantaran...rajin tak hengat...sejibik macam mak aku...

dan masa nak ngantor pengantin tu, elokla sorang pakcik ni offer budak-budak yang dah hias lawo-lawo ni semua naik keta dia...biasala...dia orang berduit...ada avanza...adik aku pun untuk first timenya naik dengan pakcik tu bersama-sama dengan geng-geng dia ni...sesampainya dalam keta tu, sepanjang-panjang perjalanan tu, bermula la sesi kutuk mengutuk adik aku ni sebab just dia jek tak join menari tapi dia sekali dengan diorang termasuk berhias-hias cenggitu...dari start kutuk adik aku, adik aku diamkan lagi...pastu dia kutuk lak keta bapak aku...bagi words untuk nombol flat bapak aku...damn things, they are using my mom's name in their fucking joke...kimak betul...dan kutukan tu melarat pada kutuk mengutuk mak aku....

masa part cerita sampai situ, aku sebagai sorang anak yang agak cool selama ni pun naikla panas baran aku...aku tanya mak aku, apa si kecik tu cakap...mak aku kata.."dia tak kata apa-apa...balik-balik, dia terus cerita, lepas tu dia kata...adik tak taula...kenapa ntah dalam ati adik ni rasa macam geraaaaamm sangat diorang cakap mak cenggitu...rasa macam nak nangis jek.."...

dari cerita kat atas, aku taknak salahkan bebudak yang duk kutuk mengutuk mak bapak orang tu...tapi aku nak cakap...wahai mak-mak, tolongla ajor anak-anak korang...sebab kalo anak korang tu tak diajor, diorang akan jadik kurang ajor...dan sape yang kurang ajor tu? korangla yang kurang ajor anak korang tu...kalo nak diikutkan aku punya ajor, memang aku aku dah ganyang dah mulut sorang-sorang...merasa la ratah cili api...

wahai mak-mak...mana datangnya pe'el anak-anak tu jadik cenggitu??ada banyak sumber tu mak-mak...memula, tengokla diri sendiri kat dalam cermin...kalo anak tu perangai macam pukimak, dari puki mak mana diorang keluor?lepas tu kalo takde la pe'el tu dari korang, tapi anak korang tetap macam menatang lagaknya, korang tengokla menatang apa yang ada kat keliling diorang...jangan bagi terpengaruh pun....

kira bernasib baikla mak-mak...sebab tak aku terjumpa pe'el ni depan mata aku...kalo tak, tak jadik majlis aritu...maunya bukan anak-anak jek kena tampor...dengan yang tua-tua pun aku bahasakan nanti....ingat lagi tak cemana aku bahasa kan korang semua sampai korang satu komuniti menyampah dengan aku??tau ko segan nak tengok muka si jebeng sorang ni...dah la...ati panas lak aku tulis lelama...sori kalo korang terlebih emo baca entri emo aku ni...

notahangit: pantang betul aku orang cuit-cuit mak bapak aku ni...dah elok-elok aku ikut pe'el bapak aku, jangan sampai terkeluor semangat bentan masuk badan...jangan sampai antu lanun turun padang...ptuiiiihhhh!!!!!

6 comments:

lionteen said...

eh2..
mmg kurang ajo. suke ati je nk kutuk mak bapak org. mak bpak drg tu perfect sgt ke. kang aku cili kang mulot budak2 tu..

Along Tapa said...

lionteen

tau pun ko perasaan aku...aku taknak cili la..tak best..aku nak toreh bibir diorang...marah ni...

littleBig said...

huiyoooo.
relax pakcik..

Along Tapa said...

littleBig

rilex tak rilex...benda ni memang aku pantang betul ek....

ainzoo said...

Along Tapa:
Pergh..banyak ek blog ko? ;)

Biasa ar..sapa tak hangin satu badan..
Kat bawah ni cadangan aku untuk k0 ar...eehehe..(Mode aku sekarang: setan kuor tanduk 10 inci..).Ko sound je dorang cmni:

`pehal lu nk kutuk2 mak bapak gua? nak gua buh seterika panas kat mulut lu orang?main sedap molot nk ngutuk2 orang..lu orang tu baik sangat ke? ingat lah wahai lu2 orang yang kepochi tu...

satu jari tunjuk kat orang, 4 jari lagi tunjuk kat muka dan diri lu orang sendiri...`

`lu pikir la sendiri`


;D

Along Tapa said...

ainzoo

tapi aku rasa lagi seronok kalo aku tampor jek terus...haha