Friday, April 22, 2011

Self joke is not funny ain't it?

Arakian

Dalam satu situasi....ada sekumpulan geng-geng tengah berbual dengan penuh cerianya....saling balas-membalas mengutuk..saling bergurau-gurau manja....lepas tu, out of nowhere, datang la sorang ni, cuba nak join in geng-geng ni...dia try nak fit in...dan tanpa bagi salam, terus jek masuk dan terus kutuk semua orang dalam geng tu kaw-kaw dengan tak tau hujung pangkal....dia rasa benda tu sangat kelakor....tapi pada geng-geng ni lak rasa macam, "what a lalat....suddenly barge in pastu terus nak kutuk-kutuk orang lak"....dan situasi yang cerita itu pun bertukor menjadik kelat.....


fuck....fuck.....fuck.....fuck.....fuck.....

dalam situasi yang lain lak, ada sorang mamat ni nak mengorat sorang awek...dia tengok awek ni muka sangat la cun...sekali pandang jek hati dah mula meleleh-leleh dah....jadik si mamat ni dengan penuh bijaksana pun kumpul geng-geng dia dan buatla ramah dan kelakor....keluorkan ayat-ayat yang berbunyik "hai cik adik....hahhaa...sorang je ke??boleh abang teman??hahahaha...meh la sini....eleh...janganla jual mahal sangat....abang dah berkenan ni....hahaha"....sambil disambut dengan gelak tawa geng-geng yang ramai....tapi kalo diselami hati geng-geng tu, diorang bukan gelakkan ayat tu...tapi dia gelakkan mamat tu...sebab punyala bangang nak mengorat cenggitu.....lepas tu kita selami hati awek yang kena ngorat tu.....awek tu sure punya cakap...

fuck...fuck....fuck....fuck....fuck....

dalam satu situasi yang lain lak....ada sorang blogger ni...cuba untuk menimbulkan seri blognya dengan membuat lawak....tapi dia dah salah faham yang lawak tu tak boleh dibuat-buat...tapi akan datang secara natural...sama ada kita cakap tu terlalu tepat, atau kita bagi ending yang unexpected atau kita tetiba terkeluor dari tajuk tapi ada kena mengena dengan apa yang tengah dibincangkan....tapi sang blogger ni tak faham apa tu natural jokes...dia cuba gak nak buat...endingnya? mula la dia buat entri berbaur taik, kentut, dan benda-benda jijik konon-kononnya lawak....even kat komen box orang pun tulis "kentut sini jap"...seriusly...dahla cubaan nak buat kelakor tu tak kena....kalo orang yang baca entri pun terfikir..."apa yang penulis dia ni nak sampaikan??"....kalo blogger yang kena komen dengan blogger yang sorang ni pulak sure dalam kepala dia bergelumang dengan benda ni....What the....

fuck....fuck....fuck.....fuck.....fuck......

so secara kesimpulannya, don't ever try to be funny....because people will not laugh at it...they even feel sorry for you....you moron....just be yourself, speak naturally and never forget to use your head while you are talking...use the one which hold your brain....not the one with a helmet that can't be taken off....got it?

notahangit : korang perasan tak, kalo orang cuba nak buat lawak tapi takde respon, diorang mesti repeat apa yang diorang cakap dengan ketawa kecik? macam "ada ke patut aku cakap makan sotong lauk nasik...haha..sotong lauk nasik"...damn...takyah repeat...aku tau la ko nak buat lawak...tapi aku tak datang feeling nak gelakkan jek...

8 comments:

iwan_dextrous said...

sudahlah..hahaha...

aku x reti r nk berlawak2 nie..

Along Tapa said...

iwan dextrous

ko takyah nak berlawak iwan...sebab ko buat muka serius pun orang dah nak tergelak....nak-nak kalo ko beregu dengan Roi...hihi...

Anati Soki said...

konklusinya... orang cam along tak boleh tgk raja lawak.. wakaka.. mesti ko sebut fuck fuck fuck..spjg ko tgk maharaja lawak uh.. wakakakak

Along Tapa said...

Anati Soki

tak gak...ada yang brilliantly lawak...tapi selalunya, memang aku cenggitu pun..hahaha...

h A n Y S said...

kdg2 aku akn ketawa gak kalau jumpa org yg buat-lawak-tak-jadi ni. sebab? sebabnya mudah. sebab lawak dia yang tak lawak tu lah yang lawak. got me?
heh heh

Along Tapa said...

hAnYS

got it..ko gelak kat orang tu sebab buat lawak bangang kan???

Anonymous said...

huhuhuh,,,yg kentut sini tuh ak dpt tngkp sape,,;p

echah mashuri

Along Tapa said...

Echah Mashuri

sape ek...hmmmm.....